Deu artistes circenses i una setmana de treball creatiu intens... són els ingredients que es couen en aquest escenari i que permeten la construcció d'un espectacle en un temps rècord. El nom del projecte ja és prou revelador: 'En ebullició'. En aquesta edició el xef és l'Oscar Valsecchi, de la companyia Capicua. El punt de partida és el concepte poètic de SinEstèsia, que fa que l'experiència d'un sentit es transformi en un altre, com escoltar les olors o veure les notes d'una melodia. OSCAR VALSECCHI, director de 'SinEstèsia' "Es un poco lo que pasa con el público cuando ve un espectáculo. No sólo lo ve a través de los ojos, escucha la música, hay un sonido... hay un olor en la sala... todos los sentidos del espectador estan activados." Per això la música i les llums també tenen un paper protagonista i participen en el diàleg que s'estableix entre els artistes. TOMMASO PANAGROSSO, artista "Hem aconseguit establir una relació molt humana amb els altres artistes. En molt poc temps, ens hem entès molt bé i hem creat una sintonia." Aquest projecte serveix per obrir les portes al públic a La Central del Circ i per donar visibilitat a les companyies que hi treballen.

Durant una setmana, 10 artistes de diferents disciplines del circ han treballat conjuntament a l’escenari per crear un espectacle nou anomenat ‘SinEstèsia’. La idea era reflexionar sobre aquest concepte poètic, que  fa que l’experiència d’un sentit es transformi en un altre, com escoltar les olors o veure les notes d’una melodia.

“És una mica el que passa amb el públic quan mira un espectacle. No només el veu per mitjà dels ulls, també hi ha la música, l’olor de  la sala… tots els sentits de l’espectador s’activen i també els dels artistes”, explica el director del muntatge, Oscar Valsecchi. Per això han parat molta atenció a elements com la il·luminació o la música, dissenyada per Lorenzzo Azzaro especialment per a aquest espectacle.

Amb aquest projecte , La Central del Circ vol donar visibilitat a les companyies residents, que assagen i creen a les seves instal·lacions, tot obrint-ne les portes al públic.