ALBERT MARTÍN, portaveu de la CUP Barcelona "Han fet que prenguéssim la decisió que aquest espai es constituís com a candidatura, aleshores qualsevol acord a realitzar amb altres espais que es presentin a l'Ajuntament ja hauria de ser d'acord amb un acord bilateral. Amb relació a Guanyem, per exemple, com altres candidatures, l'espai sorgit de la Trobada Popular, quan es constitueixi en candidatura, s'haurà de relacionar de forma bilateral, tant per comparar programes com acció política i veure, d'acord amb això, quin tipus de relació s'hi pot tenir."

Mitjançant aquest tuit, Guanyem ha fet saber que la CUP Barcelona i els participants a la Trobada Popular Municipalista (TPM), reunida aquest dissabte a la Barceloneta “han decidit fer una candidatura pròpia.

En aquesta trobada impulsada per la CUP s’ha decidit articular una candidatura per concórrer a les eleccions municipals del proper mes de maig a Barcelona. La portaveu de la TPM, Maria Rovira, ha anunciat que presentaran públicament la candidatura les pròximes setmanes, i que més endavant definiran el sistema per elaborar les llistes i el mètode de presa de decisions. Sobre possibles acords amb altres partits, Rovira ha destacat que la  TPM “ja és un espai de confluència”, però que estan oberts a parlar amb altres actors polítics un cop constituïda la seva pròpia candidatura.

Albert Martín, portaveu de la CUP Barcelona considera que “qualsevol acord a realitzar amb altres espais que es presentin a l’Ajuntament ja hauria de ser d’acord amb un acord bilateral. Amb relació a Guanyem, per exemple, com altres candidatures, l’espai sorgit de la Trobada Popular, quan es constitueixi en candidatura, s’haurà de relacionar de forma bilateral, tant per comparar programes com acció política i veure, d’acord amb això, quin tipus de relació s’hi pot tenir”.

La TPM havia de sotmetre a votació aquest dissabte el codi d’ètic elaborat a les jornades organitzades conjuntament amb Guanyem, ICV-EUiA, Podem, Partit X i Procés Constituent. Finalment, la Trobada Popular Municipalista se n’ha desmarcat per no compartir els límits en els sous i en els mandats dels polítics.

Però l’aprovació d’aquest codi ètic no es tancarà fins al 2 de desembre, una vegada finalitzat el procés de validació ciutadana. Serà a partir del 20 desembre i fins al 6 de gener, que és quan està previst tancar la confluència amb les diferents plataformes,  que inclourà un mètode sobre la confecció de les llistes i el finançament de la campanya, entre altres aspectes.