ALEIX PRATS, colla SucsPirArt "Cal un canvi d'actitut per part de l'Ajuntament. Col·laborar amb les entitats juvenils, a les entitats de cultura popular i més en barris com aquest, la Verneda que té poca estructura associativa sobretot juvenil."

Els diables de la Verneda s’han citat puntuals a quarts de nou del vespre al Parc de Sant Martí per manifestar-se festivament contra les limitacions que diuen que les administracions posen a les festes de foc. Ho han fet en una nova edició del Correclown, un correfoc que fa 24 anys que es fa. Denuncien que la normativa europea que regula aquest tipus d’actes i la gestió que en fa l’Ajuntament de Barcelona condiciona les seves actuacions.

La principal queixa és la prohibició que la Guàrdia Urbana fa als organitzadors de no deixar passar el recorregut per determinats carrers del barri. També demanen més diàleg, col·laboració amb les entitats de la Verneda que promouen la cultura i més suport a les entitats juvenils.

En el Correclown d’avui, els diables de la Verneda han comptat amb la col·laboració dels diables de Terrassa, Santa Coloma i Sant Cugat com a colles convidades.