L’Ajuntament ha destinat aquest any 8,14 milions d’euros al programa d’ajuts de menjador per als estudiants des de P3 i fins a 4rt d’ESO. Això ha permès que 2.600 alumnes més se n’hagin beneficiat aquest curs. En total, a la ciutat hi ha 19.703 nens que reben alguna mena d’ajut municipal per cobrir les despeses del menjador, xifra que representa un 15% del total.

Els ajuts extraordinaris creixen el 22%

El que més s’ha incrementat són els ajuts extraordinaris, que passen dels cinc als sis euros per dia, i que actualment ja reben 4.100 estudiants, fet que suposa un increment del 22% respecte de l’any passat. Pel regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, això és possible perquè el treball conjunt del Consorci d’Educació amb els centres educatius i els serveis socials és “molt efectiu” i permet donar una “resposta ràpida” a totes les situacions. La majoria, 15.272, però, són ajuts ordinaris que es mantenen en els tres euros al dia per alumne. Per districtes, el que més ajuts menjador rep és Nou Barris, amb un 32,6% del total, seguit de Ciutat Vella, amb el 30,44%.

Cap infant sense ajut

L’increment dels ajuts permet afirmar, segons el regidor Gerard Ardanuy, que “a Barcelona no hi ha cap cas que nos sigui atès”. Ardanuy diu que “s’han afinat els dispositius de detecció i atenció” i també s’ha millorat el procediment “des del minut zero”, gràcies a la feina coordinada entre els serveis socials, els centres educatius i el Consorci d’Educació. Això, juntament amb el fet d’avançar la convocatòria de beques a la primavera, permet, segons Ardanuy, que quan surt al maig l’Ajuntament ja té “una fotografia molt nítida de la situació“. Pel regidor, el fet d’avançar-se “allibera de pressió els menjadors dels centres educatius i els directors” i permet fer correccions i les desviacions a temps per poder arribar a tots els casos.