Les set places per a autocars turístics ja estan pintades a la calçada del passeig de Colom. Els taxis i els vehicles encara hi circulen però a partir del 4 de novembre aquest carril s'omplirà amb una filera d'autocars. Bars i restaurants de la zona esperen guanyar clientela amb els futurs nouvinguts. LINO URSUEGUIA, comerciant "Puede ser que vengan, puede ser que no. Pero si vienen es positivo. Si vienen tomarán un café, un menú, comerán carta." Els hotels veuen amb bons ulls el canvi, però temen que comporti més embussos de trànsit al passeig de Colom. JORDI IBÁNEZ, Hotel Duquesa de Cardona "Serà un problema per la circulació diària perquè habitualment la via està molt saturada. I precisament posar busos turístics no ens sembla una bona idea i perquè hi ha molts clients acostumen a agafar taxi en aquest tram." Les intervencions per disminuir la pressió turística a la via Laietana es completen amb la modificació de dos passos de vianants. A tocar de Correus, el punt renovat s'ha desplaçat cap al sud i és més ample. L'altre pas de vianants conflictiu a millorar és aquest, a tocar de la parada de metro de Jaume I, on acostuma a haver-hi aglomeracions. La solució de l'Ajuntament és afegir un nou pas de vianants traçat en diagonal que enllaci el carrer de l'Argenteria amb la plaça de l'Àngel. Testimonis de la zona i unes marques a terra deixen al descobert que els canvis s'hi han aplicat, tot i que dies després van desaparèixer. ANTONIO LAIETO, quiosquer "Van venir aquí, van fer les obres, ho van obrir dilluns i el dimecres ja ho van tancar. Jo no sé quin és el problema, suposo que deu ser pels cotxes." Segons el districte de Ciutat Vella, cal resoldre desajustos en les fases semafòriques de la cruïlla i fins que no es trobi una solució, el pas de vianants en diagonal no s'hi instal·larà.

Les set places per a autocars turístics ja estan pintades a la calçada del passeig de Colom. Els taxis i els vehicles encara hi circulen però a partir de dimarts vinent aquest carril s’omplirà amb una filera d’autocars. Bars i restaurants de la zona esperen guanyar clientela amb els futurs nouvinguts. “Evidentment és positiu perquè tenim més possibilitat que vinguin a prendre un café o a menjar un menú”, desitja el propietari de la cerveseria La Flor del Norte, just al davant de la nova parada. Per contra, els hotels hi veuen algun inconvenient per les “retencions de trànsit” que pot ocasionar el fet de reduir-hi un carril en el tram comprès entre la plaça d’Antonio López i l’edifici de Capitania General, l’espai que ocupa la zona d’aturada d’autocars.

Ramon Berenguer el Gran, cobert per bastides

Amb aquesta nova reordenació, la parada de busos turístics a la plaça de Ramon Berenguer el Gran té els dies comptats. En aquest espai començaran les obres de remodelació que el convertiran en una zona més integrada a la via Laietana, sense desnivells, i amb més protagonisme per als vianants. És per això que des de fa uns dies l’estàtua de Ramon Berenguer està coberta amb bastides i lones. A l’interior, hi ha dues restauradores que recuperen el monument mentre no engeguen les obres de reurbanització a la plaça.

Primeres correccions de passos de vianants

Les intervencions per disminuir la pressió turística a la via Laietana es completen amb la modificació de dos passos de vianants. A tocar de Correus, el punt renovat s’ha desplaçat cap al sud i és més ample. L’altre pas de vianants conflictiu a millorar és a prop de la parada de metro de Jaume I, a l’altura del carrer de l’Argenteria, on acostuma a haver-hi aglomeracions de persones creuant. De fet, unes baranes impedeixen que els ciutadans travessin per on no toca.

La solució de l’Ajuntament és afegir un nou pas traçat en diagonal que enllaci l’Argenteria amb la plaça de l’Àngel. Testimonis de la zona i unes marques a la calçada deixen al descobert que els canvis s’hi han aplicat, tot i que dies després van desaparèixer. “Van venir, van fer les obres dilluns i dimecres ja ho havien esborrat”, afirma Antonio Laieto, quiosquer de la via Laietana. Segons el districte de Ciutat Vella, cal resoldre desajustos en les fases semafòriques de la cruïlla i fins que no es trobi una solució, el pas de vianants en diagonal no s’hi instal·larà.