El primer trofeu de la Supercopa de Catalunya ja té propietari. Xavi va aixecar la copa que acredita el Barça com a campió d'aquesta primera edició. Quatre dies després de la desfeta a Madrid, els blaugrana van celebrar un títol. L'Espanyol es va quedar amb la mel als llavis, perquè quatre minuts abans d'acabar el partit, Masip va aturar aquesta rematada d'Abraham, en una gran estirada. El porter va jugar els 90 minuts i va ser decisiu a la segona part, amb aturades que van evitar la victòria blanc-i-blava. Els periquitos van ser superiors en el segon tram del partit, però el Barça va superar-los a la primera meitat. Luis Suárez va tenir diverses ocasions per estrenar-se com a golejador blaugrana, però Pau López va evitar que en fes cap. L'uruguaià no va poder marcar, però sí assistir altres jugadors. Aquesta centrada a Piqué va acabar amb el primer gol del partit. El central va rematar sol al segon pal. A la represa, una falta xutada magistralment pel lateral blanc-i-blau Arbilla, va significar l'empat. La col·locació i la potència de la pilota van evitar que Masip pogués desviar-la. Cap més pilota no va creuar la línia de gol i finalment tot es va decidir als penals. Rakitic va xutar l'últim, que va significar la victòria del Barça i que Luis Enrique ja tingui el primer títol al seu palmarès com a entrenador del Barça.

FC Barcelona: Masip, Adriano (Grimaldo, 72), Piqué (Edgar Ié, 45), Bartra, Jordi Alba (Montoya, 45), Samper (Halilovic, 76), S. Roberto (Xavi, 60), Rafinha (Rakitic, 60), Pedro (Adama, 45), Luis Suárez (Sandro, 45) i Munir.

RCD Espanyol: Pau, Mattioni (Víctor Sánchez, 45), Raúl Rodríguez, V. Álvarez (Duarte, 45), Salva Sevilla (Abraham, 45), Àlex (Jordán, 45), C. Clerc (Luque, 45), Arbilla, Jairo (Héctor R., 81), E. Bailly i Pol Llonch (Mamadou, 45).