NOELIA REBÓN, advocada de la víctima "És de per si molt complicat poder provar un cas d'assetjament perquè normalment es fa quan els professors no ho veuen, al passadís... // Que hagin reconegut les vivències que va relatar aquest menor, per mi, és que han pres consciència que aquestes actituds no són permissibles."

La sentència condemna cinc dels joves a complir 50 hores de serveis en benefici de la comunitat o, en cas que no les compleixin, a cinc caps de setmana de permanència al domicili. Al sisè processat se’l condemna a sis mesos de llibertat vigilada. A tots ells se’ls imputen delictes contra la integritat moral i en un dels casos, a més, s’hi afegeixen un delicte per lesions i una falta per maltractaments. La víctima, un jove d’origen equatorià de 15 anys, rebrà una indemnització de 5.000 euros.

L’advocada de la víctima, Noelia Rebón, destaca que la sentència ha arribat després que els assetjadors han reconegut els maltractaments, un fet molt poc habitual en els casos de “bullying”. Rebón, especialista en casos d’assetjament, assegura que en la majoria de casos és molt difícil provar que s’estan donant situacions abusives perquè s’acostumen a donar quan no hi ha testimonis adults.

L’assetjament va començar el curs 2010-2011, quan els menors van sotmetre contínuament el seu company a situacions vexatòries, com insults, escopinades o posar-li cola a la cadira. Fins i tot, li van fer la traveta i el van fer caure per unes escales metàl·liques. Com a conseqüència, l’afectat es va trencar dues dents. En una altra ocasió, també li van propinar cops de puny a l’estómac i l’espatlla. Els assetjadors amenaçaven la víctima d’apallissar-lo si denunciava el tracte degradant als pares o als professors.