Un grup de treballadors de Correus del districte 25 -que comprèn zones dels barris del Camp d’en Grassot, la Sagrada Família i el Baix Guinardó– s’han concentrat davant les portes del centre de treball del carrer de la Indústria, convocats pel sindicat CCOO. Amb aquesta acció han volgut fer visible com els afecta la falta de personal per cobrir la seva zona de repartiment.

Asseguren que, amb la disminució de la plantilla, hi ha set de les 25 seccions en què està dividit el barri que actualment queden descobertes i els treballadors han de fer front a una major càrrega de treball. Segons el secretari de la sectorial de Vorreus de CCOO, Alberto J. Pérez, la falta de treballadors fa que la resta de la unitat hagi de fer front a un augment de la càrrega de treball que “repercuteix negativament en el repartiment diari i en el servei postal al ciutadà”.

Els treballadors asseguren que a la ciutat hi ha altres codis postals afectats per redistribucions a la baixa, com el 08028 i el 08013. Segons els seus càlculs, a Barcelona s’han suprimit fins a 180 seccions i actualment hi ha uns 75 excedents, que queden reubicats provisionalment als 42 districtes postals de la ciutat.

Un 40% menys de correu convencional

Per la seva banda, fonts de Correus han explicat a BTV que en els darrers temps el codi postal 08025 ha passat de tenir de 44 a 25 carters, una mesura que justifiquen per la davallada d’un 40% que afecta el correu tradicional en els darrers anys. Els responsables de la companyia atribueixen el descens a la crisi econòmica, que fa que hi hagi menys facturació postal i de paqueteria i també al tancament d’empreses.

Correus entén que amb la redistribució els carters han d’assumir zones més grans de repartiment, però defensa que la companyia no obliga els treballadors a superar les set hores de la jornada laboral ni a acomiadar personal. També expliquen que es revisen constantment les unitats de distribució segons la demanda i es mostren oberts a rectificar sobre la marxa el nombre de repartidors si s’observen deficiències en les trameses a la zona. Els límits del codi postal 08025 els marquen els carrers de Provença, del Dos de Maig, la ronda del Guinardó, de Pi i Maragall i de Roger de Flor.