El passeig de Gràcia estarà guarnit amb tres models de llums de Nadal que representen una interpretació de les maquetes de Gaudí que realitzava amb cordes, sacs de sorra i cadenes. El Barcelona Centre de Disseny (BCD) hi ha participat amb l’associació Amics del Passeig de Gràcia per tal d’assessorar-los en el disseny d’aquests guarniments, que finalment ha fet l’estudi Lagranja Design després de guanyar el concurs. Gabriele Schiavon, dissenyador del projecte guanyador, ha assegurat que els llums havien d’expressar el caràcter únic del carrer, que té dos edificis emblemàtics de Gaudí, i van pensar a posar llum a les maquetes de les voltes i els arcs de l’arquitecte.

La instal·lació disposarà de 245 elements lluminosos de diferents mides que combinaran els colors més tradicionals del Nadal com el blanc i el vermell. El nou enllumenat guarnirà el carrer durant dues temporades i costarà un total de 222.595 euros, i serà finançat a parts iguals per l’associació Amics del Passeig de Gràcia i l’Ajuntament. Els comerciants associats passaran de pagar de 600 a 680 euros anuals per finançar-ne el cost.

Un tram de carrer s’il·luminarà més tard

Està previst que tota la reforma del passeig de Gràcia estigui enllestida just abans de l’encesa oficial dels llums, a finals de novembre. El tram entre els carrers de Provença i Mallorca no s’il·luminarà fins que no s’acabin al desembre uns treballs a la calçada. Durant la presentació de l’enllumenat l’associació de comerciants ha anunciat que la pròxima edició de la Shopping Night se celebrarà el 4 de desembre.