MARIA CARA, afectada "Yo hace cuarenta años que lo tenía pagao. Pero ahora no puedo pagarlo. Me quieren echar de mi piso y donde vamos. La PAH está luchando, gracias a todos los que estamos luchando para ver si lo podemos conseguir."

El matrimoni va fer servir casa seva com a aval de l’habitatge que va adquirir la seva filla, que posteriorment no va poder pagar. Ara fa un any que la parella no pot afrontar les quotes que se’n deriven i, segons explica la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, CatalunyaCaixa amenaça de desnonar-los. Segons la parella, l’entitat es va “aprofitar d’ells” quan van signar l’aval, ja que la dona estava a l’hospital i el marit “no sabia què firmava”.

La parella, resident al districte de Sant Andreu, té uns ingressos de 730 euros al mes i un deute de 90.000 amb CatalunyaCaixa. L’entitat els ha ofert un lloguer de 275 € al mes durant tres anys, un preu que, segons el portaveu de la PAH a Barcelona Carlos Macías, no poden assumir. Per la seva banda, fonts de CatalunyaCaixa han explicat que l’entitat va fer una oferta a la parella perquè continuessin al pis durant sis mesos amb un “format financer còmode”. Durant aquest període, l’entitat en col·laboració amb l’Ajuntament els buscaria un pis amb un lloguer adequat a les seves circumstàncies. Però la parella va rebutjar la proposta. Fonts de CatalunyaCaixa han aprofitat per recordar que des de 2012 no han instat cap desnonament.

La plataforma, que al migdia ha deixat dues entitats i s’ha concentrat a la sucursal del passeig de Gràcia, ha avisat que no deixarà la protesta fins que no rebin una resposta positiva per part de l’entitat bancària. Al vespre l’organització ha projectat el documental ‘7 dies a PAH Barcelona’ a la façana de la sucursal, situada just davant de La Pedrera.

L’acte ha aplegat un centenar de persones. De cara a aquest divendres, les diferents plataformes de l’àrea metropolitana han previst una acció unitària a Barcelona, que tindrà lloc a les 10 h a la plaça de Catalunya.