Els maldecaps del fill petit dels Pujol Ferrusola van començar a finals de juliol, dies després de la confessió de l'expresident d'haver evadit el pagament d'impostos en una herència amagada a l'estranger. Va ser llavors quan la Fiscalia Anticorrupció va obrir una investigació contra Oleguer Pujol, que se suma a la que l'Audiència també té oberta contra el germà gran, Jordi Pujol Ferrusola, per blanqueig de capital. El jutge de l'Audiència Santiago Pedraz investiga Oleguer Pujol per set operacions immobiliàries. Intenta esbrinar com amb només 35 anys va poder comprar, per exemple, 1.152 oficines del banc Santander per valor de més de 2.000 milions d'euros a través d'un hòlding ubicat en paradissos fiscals. O un altre exemple: d'on provenen els diners de la compra d'un hotel a les Canàries per valor de vuit milions d'euros amb diners suposadament provinents de les Illes Verges. Per tot plegat se sospita que Oleguer Pujol va blanquejar capital i defraudat Hisenda en operacions immobiliàries per valor de 3.000 milions d'euros. De fet, ell mateix va reconèixer que havia evadit el fisc quan es va acollir l'any 2012 a l'aministia fiscal aprovada pel PP, cosa que li va permetre regularitzar tres milions d'euros. L'actuació judicial parteix d'una querella que van presentar Podem i Guanyem Barcelona a principis d'octubre a l'Audiència Nacional, en la qual van demanar la imputació del fill petit de l'expresident per haver comès diversos delictes en negocis irregulars. En la mateixa querella, les dues formacions ja van apuntar a la necessitat de detenir Oleguer Pujol i escorcollar tant casa seva com les seves propietats.

A primera hora del matí, agents de la Policia Nacional han irromput a la casa d’Oriol Pujol Ferrusola al carrer de Teodor Roviralta, al barri de Sant Gervasi-La Bonanova. A les 8.30 h, el fill petit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha quedat detingut mentre es registrava l’habitatge.

Prop de les 15.30 h ha estat traslladat a la comissaria de la Verneda per prendre-li declaració, tot i que Oleguer Pujol s’hi ha negat. Minuts després de les 17 h ha quedat en llibertat imputat per delictes de blanqueig de capital i frau fiscal.

Després de set hores d’escorcoll, els agents han sortit del domicili d’Oriol Pujol Ferrusola carregats amb caixes de documents i material informàtic. Paral·lelament, s’han ordenat sis escorcolls més en immobles i oficines relacionades amb l’imputat.

L’1 d’octubre va transcendir que l’Audiència Nacional volia investigar-lo per presumpte blanqueig de capital i frau fiscal en la compra d’un hotel a les Canàries, pagat suposadament amb fons procedents d’un paradís fiscal.