JAUME VON AREND, codirector del Fòrum Gastronòmic "Nosaltres hem trigat molt a venir a Barcelona. Fa 15 anys que la fem i fins que no ens hem sentit valents ens feia por i respecte. Barcelona, una ciutat puntera mundialment. El balanç és molt positiu, després d'aquestes tres dies que hem passat, ens falta l'últim per fer un balanç serè i tranquil, però els tres dies han sigut espectaculars, afluència de públic massiva. Per ser una primera edició ha superat amb escreix el que esperàvem. La suma Hostelco i Fòrum ens ha donat un aparador de cara a l'estranger molt important. Ha vingut molta gent d'àmbit internacional, visitants i expositors que no havien vingut abans al Fòrum, que ens han conegut i ens han dit que els interessa per venir a les altres edicions. L'aposta ha sigut encertada i creiem que té un gran futur."

Fa 15 anys que es fa el Fòrum Gastronòmic i no ha estat fins ara que l’organització ha portat el certamen a l’Hospitalet. Von Arend ha admès “la por i el respecte” que els feia fer el Fòrum a la ciutat en tractar-se d'”una ciutat puntera”. Von Arend ha dit que els tres primers dies han estat “espectaculars”, tenint en compte que és la primera edició. Les expectatives s’han superat, doncs, amb “escreix”. El Fòrum, que es troba al recinte firal de Gran Via fins avui,  s’ha integrat en la fira Hostelco i això ha contribuït a tenir més presència de públic internacional. “La suma d’Hostelco i el Fòrum ens ha donat un aparador de cara a l’estranger molt important. Hi ha hagut molta gent d’àmbit internacional, visitants i expositors que no havien vingut abans”.

La fira que ha engegat aquesta setmana amb la participació de 200 empreses (productors i distribuïdors) tancarà aquest dijous. Habitualment el certamen fa dues edicions l’any, una a Girona i l’altra a la Corunya. A partir d’ara Barcelona i Girona acolliran el Fòrum un cop cada dos anys.