Després d’avaluar els informes dels tècnics, l’Ajuntament ha desestimat les queixes presentades per 140 aspirants a bombers. El tribunal de selecció d’oposicions està donant una resposta raonada a cada instància. Consideren que no hi ha prous proves per impugnar l’examen.

Precisament, la resposta arriba el mateix dia que el síndic de greuges de Catalunya engegui una investigació “d’urgència” sobre les suposades desigualtats en les proves d’accés al cos de Bombers de Barcelona. L’Ajuntament farà arribar tant a Rafael Ribó com a la síndica de la ciutat la informació necessària perquè puguin seguir amb l’estudi dels casos.

Amb la resposta municipal, s’acaba el procediment administratiu i, per tant, no hi ha cap instància en què es pugui recórrer contra la decisió.

Uns 140 opositors al cos de Bombers de Barcelona van presentar una queixa per denunciar que presumptament no es van aplicar els mateixos criteris d’avaluació en totes les aules, que se’ls van fer preguntes teòriques tot i que era una prova pràctica i que no se’ls va comunicar com es punturia l’examen.