CLAUDIO BANCHELI, president de la comunitat de veïns "Aquí ha habido una negligencia política i moral por parte de varias instituciones pero hoy en dia necesitamos soluciones, aquí no podemos volver a vivir." FRANCINA VILA, regidora d'Horta-Guinardó "Aquest mes què intentarem? Doncs acomodar les persones de la millor manera possible. Per tant, que si ha de ser en hotels que sigui en hotels propers al districte i que se'ls pugui garantir una estada i que no hagin d'anar canviant ni d'habitació ni d'hotel". CLAUDIO BANCHELI, president de la comunitat de veïns "Que nos pidan otra vez un mes de esperar... Ellos tienen sus exigencias de la administración, pero aquí hay exigencias de cada familia." "Nosotros no disponemos de tiempo."

Aquest dimarts els veïns s’han reunit amb el districte per conèixer els resultats de la inspecció encarregada per l’Ajuntament per avaluar els danys estructurals de l’edifici, situat al número 91 del carrer de Santa Rosalia. L’Ajuntament, però, els ha informat que no disposarà de l’informe tècnic fins almenys d’aquí a un mes, i que serà aleshores quan donarà a conèixer la decisió que pren. Per aquesta raó, durant tot aquest temps els veïns no podran tornar a casa, d’on van ser desallotjats preventivament aquest divendres. Després d’unes dues hores de reunió, alguns veïns han abandonat la trobada, que ha començat a les 20 h. Els afectats, enfadats, han demanat una solució definitiva al consistori, el qual s’ha compromès a facilitar un allotjament provisional a aquelles famílies que no tinguin on anar.

El president de la comunitat, Claudio Banchelli, ha assegurat aquest dimarts a la tarda que entre els veïns hi ha un sentiment general d’inseguretat i, per aquest motiu rebutgen tornar a viure a l’immoble. “Si estava malament fa set anys ara està pitjor”, afirma Banchelli, que denuncia anys de “negligència política i moral per part de diverses institucions”. Alguns residents també han demanat que es compleixi el Pla General Metropolità del Carmel i que, per tant, l’edifici s’enderroqui i es reubiquin els veïns.

La finca, que té més de 60 anys i està afectat per la modificació d’aquest PGM, es troba en un estat “molt precari”. Aquest setembre es van apuntalar alguns pisos i els veïns van denunciar a BTV que la situació fa que visquin amb por. De moment, més de la meitat viuen a casa de familiars, mentre que la resta estan repartits per diferents hotels, un allotjament que des del consistori, diuen, els asseguraran fins que se solucioni la situació.