Diversos assistents a la trobada van expulsar el grup d’ucraïnesos que hi havia assistit, als quals acusaven de tenir “opinions de caire feixista”. Un cop fora del local es van presentar diverses persones alienes a l’assemblea que van increpar i agredir el grup d’ucraïnesos expulsats de l’acte. Durant l’atac, una de les persones va colpejar el cap d’un dels ciutadans ucraïnesos amb un casc. Aquest fet va provocar que la víctima, de 56 anys d’edat, caigués inconscient al terra.

Els serveis d’emergència van atendre la víctima, un home de 56 anys que va haver de ser intervingut en les hores següents per les lesions cranials i cerebrals. Els fets es van produir a pocs metres de l’Ateneu Independentista La Torna, a l’encreuament dels carrers de Sant Domènec i Sant Pere Màrtir.

Els Mossos van detenir els tres acusats -de 26, 27 i 28 anys- el 15 d’octubre i van passar a disposició del jutjat de guàrdia. El jutge ha decretat provisionalment l’ingrés a presó del detingut de 26 anys, acusat dels delictes d’homicidi dolós en grau de temptativa amb l’agreujant de discriminació en referència a la ideologia i d’amenaces. Els altres dos detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs, acusats dels delictes de lesions amb l’agreujant de discriminació en referència a la ideologia i d’amenaces.