JOAQUÍN BALLESTEROS, encarregat de Casa Alfonso "Hace dos semans aquí delante de Casa Alfonso hubo un accidente, y bueno, la no preparación y el no saber de la gente pues mucho chillar, mucha algarabía pero poco hacer." El Joaquín ara té més eines per actuar en casos d'emergències mèdiques. Al restaurant Casa Alfonso han instal·lat un desfibril·lador extern automàtic, conegut com a DEA. Mai no hi ha hagut cap ensurt entre els clients, però tenint en compte que de tant en tant es fan excessos amb el menjar i el beure, els qui s'han interessat pel nou aparell estan satisfets amb la iniciativa. JOAQUÍN BALLESTEROS, encarregat de Casa Alfonso "Al estar a la vista hace que la gente se interese y entonces les explicas qué es un DEA y la gente muy agradecida." Tots els treballadors han rebut una formació per fer servir el DEA i també de primers auxilis. Des de Casa Alfonso animen tot tipus d'establiments que instal·lin desfibril·ladors. CARME MARTÍNEZ, director de Comunicació de Casa Alfonso "Pensem que som pioners i animem a altres restaurants que també puguin tenir aquests dispositius que són molt necessaris per evitar aquests riscos." Això, un cop instal·lat el DEA, tots els treballadors i responsables de Casa Alfonso fan la mateixa reflexió. "Hombre que no pase claro" "Esperem no utilitzar mai aquest aparell."

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) s’estan implantant a les farmàcies, en algunes estacions de metro, aviat n’hi haurà a tots els mercats i ja fa temps que la Generalitat obliga també a determinades instal·lacions amb afluència important de públic a tenir-ne. Ara arriben als restaurants.

Un pioner en la instal·lació d’aquests dispositius de reanimació és el restaurant Casa Alfonso. A part de comprar l’aparell també han format tots els treballadors perquè en cas d’emergència el puguin fer servir. Com a complement també els han ensenyat nocions de primers auxilis.

Els restaurants són locals amb molta concurrència i on es poden produir excessos de menjar i beure, factors de risc per als qui puguin necessitar un desfibril·lador. Des de Casa Alfonso animen tots els restaurants a instal·lar-ne als seus establiments.