La iniciativa és pionera a l’estat però no al món, ja que la Société Nationale des Chemins de fer Français (SCNF) també va organitzar fa dos anys una subhasta de parts d’un tren, en aquest cas de la sèrie Z61000. En tot cas, és la primera vegada que FGC ven i subhasta per Internet material provinent de combois en desús. Aquestes unitats s’havien anat retirant de manera progressiva a mesura que entraven en servei els nous trens de la sèrie 113 a les línies L6, Reina Elisenda; S1, Terrassa, i S2 Sabadell, i de la sèrie 114 de l’L7 (Av. Tibidabo).

Ara es confia que algun col·lectiu vinculat al món del ferrocarril, empleats o extreballadors, particulars interessats o fins i tot algun ajuntament vulguin assumir el cost d’algunes de les peces, que tenen un preu de sortida d’entre 25 i 200 €. Velocímetres, panys de porta, seients, para-sols, tiradors d’alarmes, finestres i portaequipatges són només alguns dels elements que es poden adquirir per eBay en un termini de 10 dies. També, però, hi ha la possibilitat de quedar-se un tren sencer a partir de 42.860 € o tres vagons per separat des de 12.405 €.

Per tal de donar a conèixer la venda del material, FGC ha preparat una campanya informativa tant al Twitter i al Facebook com mitjançant adhesius publicitaris dins els ferrocarrils per reafirmar l’alt valor històric i sentimental dels objectes que se subhasten.