Segons les dades dels Mossos d’Esquadra, la majoria de denúncies per distraccions estan relacionades amb l’ús de telèfons mòbils. De fet, des del gener fins al 30 de setembre les denúncies per aquest tipus d’infraccions han suposat el 87,5% del total de denúncies per distraccions.

Durant aquest mateix període, les distraccions relacionades amb els telèfons mòbils i els navegadors s’han situat al capdamunt de la llista de causes d’accidents, amb un 26,4% del total, quan l’any passat van suposar la segona causa més freqüent d’accident (22,7%), al darrere de les infraccions d’una norma de circulació.

Segons els estudis del Servei Català de Trànsit, els accidents vinculats a la manipulació d’un telèfon intel·ligent es van produir en un 42% dels casos per respondre al telèfon, en un 29% mentre es tenien “converses complexes” i un 20% a l’hora de fer una trucada. Es calcula que utilitzar mòbils multiplica per 10 el risc de tenir un accident, l’equivalent a tenir una taxa d’1,0 mg/l d’alcohol en l’aire, quatre vegades més del permès. Durant la campanya, el SCT mostrarà als panells informatius missatges d’advertiment.