Tota apedaçada, la furgoneta aconsegueix engegar un cop més, de moment encara aguanta però qualsevol dia pot deixar de funcionar. JOAQUIM LAFUENTE, voluntari de DISA: "Últimament ens trobem amb problemes com ara que no podem engegar i hem d'empentar. Hem d'anar dos xofers i a vegades això no és possible perquè sóm gent que ja tenim més de 65 anys." El problema és que aquesta furgoneta és imprescindible per a l'entitat DISA. És l'únic vehicle que tenen per recollir els aliments procedents dels supermercats, el Banc d'Aliments i donatius i portar-los fins al centre de repartiment. Un centre que ajuda prop de 900 famílies sense recursos de Nou Barris. MANEL MORILLAS, voluntari de DISA: "L'objectiu és donar aliments. Avui a 60 persones, demà a 80 i avui al matí uns altres 110." Per poder continuar amb aquesta tasca, DISA ha engegat una campanya per recaptar fons i poder comprar una furgoneta nova. Per colaborar-hi, només cal contactar amb l'entitat. MIAKEL, usuari: "Creo que responderán, porque si responden con los alimentos, por qué no van a responder por la furgoneta." Més d'un centenar de voluntaris estan lluitant perquè el projecte tiri endavant, però sense la furgoneta res d'això no serà possible.

DISA demana que, qui hi vulgui col·laborar, els faci donacions mitjançant un ingrés a un número de compte que es pot sol·licitar a través del telèfon de l’entitat (93 354 76 67), o en metàl·lic entregant el donatiu al centre de distribució al número 55 del carrer de la Selva. Amb aquests diners compraran a terminis un nou vehicle. Calculen que els calen uns 480 euros mensuals.

La furgoneta és imprescindible perquè els serveix per recollir els aliments que els donen els supermercats, el Banc dels Aliments i altres donatius i reunir-los al centre de distribució. Cada dia es fan quatre o cinc sortides per anar a buscar aquests productes. Segons Joaquim Lafuente, voluntari de DISA, el vehicle ja els ha fallat més d’una vegada. “Sempre viatgem dos xofers per si de cas. Algunes vegades la furgoneta no s’engega i hem d’empentar-la. I això no resulta fàcil perquè molts de nosaltres ja tenim més de 65 anys”, explica en Joaquim.

Més de 100 voluntaris col·laboren amb el centre de distribució d’aliments per ajudar unes 900 famílies amb pocs recursos. L’entrega dels productes es fa mitjançant un sistema de punts que depenen de les necessitats i característiques de cada família. Aquests punts es canvien pels productes que els usuaris poden seleccionar a criteri seu segons les seves preferències.