L'Ajuntament i TMB estudiaran de nou la distribució de les parades de la línia ortogonal V27. Al plenari de Nou Barris es va admetre que es van eliminar parades per augmentar la velocitat de la línia, però no es van tenir en compte els pendents dels barris. IRMA ROGNONI, regidora de Nou Barris "Una cosa és sobre plano fer l'afectació de la nova xarxa. És clar, després, quan ho tradueixes a la realitat s'han d'arreglar coses. En una setmana ho tindria solucionat políticament, però tècnicament els processos són més complicats." En el cas del Turó de la Peira, s'han eliminat parades clau com la del Mercat de la Mercè. NÚRIA MONTFORT, veïna "Que más mal no lo han podido hacer. Para los que vamos con bastón y todo eso, salen de la plaza fatal. Yo, si no viviera arriba en el Turó de la Peira, que me sube la cuestecita, ya no cogía nunca más el bus." GLÒRIA JANER, veïna "Això que ens han fet no hi ha dret. Perquè tots som persones grans, pugem carregats, el que podem, i no pot ser la distància que hi ha d'una parada a una altra que ens han tret. Ens treuen la del mercat, ens treuen la de l'església i això és una desfeta." LUCIO SAGÜÉS, veí "De Arnau d'Oms hasta aquí hay 800 pasos míos. Y de aquí a la otra hay 400, o sea que un desconcierto fenomenal." El cas s'agreuja perquè en comptes de respectar la següent parada, s'hi ha instal·lat una de nova davant un establiment que havia sol·licitat tenir una terrassa. I ara, assegura, no pot posar totes les taules per manca d'espai. A Canyelles, els veïns es queixen per la pèrdua de la parada de Karl Marx, un punt per on hi passaven fins a nou línies d'autobús i on ja no queda ni la marquesina. LEONOR PÉREZ, veïna "Fatal por que hay que tener en cuenta que aquí viven muchas personas mayores, o vivimos, y esta parada nos iba fenomenal, ¿y ahora qué?". Els veïns esperen ara que amb la revisió recuperin aviat les parades perdudes.

TMB tornarà a estudiar el recorregut i les parades de la Línia V27 per Canyelles i el Turó de la Peira, dos barris en els quals l’estrena de la V27 no ha fet gaires amics. Els veïns han vist com parades molt utilitzades per la ubicació on estaven han estat anul·lades i la distància entre parades ha augmentat. Una distància que en aquests barris és fonamental pels forts pendents del terreny. Gràcies a les queixes veïnals, l’Ajuntament ha admès que TMB ha decidit la ubicació de les parades sobre el plànol i que no ha tingut en compte l’orografia del terreny. Ara, per tant, revisarà les parades de nou.

Els veïns, doncs, esperen recuperar aviat les marquesines. Una de les més reivindicades és la del Mercat de la Mercè, molt utilitzada per la gent gran que baixa des del Turó de la Peira per comprar. Es dóna cas que no només la gent gran la reclama, sinó que el propietari d’un establiment de frankfurts també ho fa. Li han instal·lat davant el local, recent estrenat, la parada que substitueix la del mercat, tot just quan ja disposava del permís per a una terrassa. Al passeig de Fabra i Puig amunt també es queixen de la pèrdua de dues parades seguides en una zona on no passen més línies i el desnivell és fort. A Canyelles les queixes se centren en la parada de Karl Marx, on no queda ja ni la marquesina. Era una de les primeres parades de bus del barri i s’hi aturaven fins a nou línies d’autobús. Els veïns volen recuperar-la per la ubicació que tenia.