Poc abans de començar la cursa, la sortida del metro a la plaça d'Espanya era un passeig constant de participants. La majoria no és la primera vegada que hi ve. MARTA GIRÓS "És el segon aquest, l'any passat vam venir per primera vegada ens va agradar molt l'experiència i hem decidit repetir-la." SETEFILLA CALERO "Venimos de Badalona y haremos la cursa andando porque llevamos a la nieta." NELI BORRÁS "Jo vaig tenir càncer de pit fa cinc anys i corro en memòria d'una amiga que va morir i una altra que ho està patint." A les 10 tothom ha començat a córrer els gairebé 8 quilòmetres de cursa. Tot i que només hi poden participar dones, també hi havia alguns homes entre la multitud. PERE BATLLE "Suposo que també som uns quants que les acompayem en un dia tan festiu com aquest." JOEL GONZÁLEZ "Hem vingut a fer companyia a la mama i a una amiga seva que té càncer." Un 94% dels diners que recull l'Associació contra el Càncer en aquesta cursa es destinen íntegrament al suport dels pacients amb càncer. ÀNGELA SÁNCHEZ, gerent de l'AECC Barcelona 20.38 "Això és una font de finançament segura, però l'important no és la part econòmica sinó la visibilitat que es dóna. Perquè nosaltres no ho podríem pagar, no ho hem de pagar, ens ho hem de gastar en l'atenció al malalt." L'esdeveniment ha recollit fins a 100.000 euros, una xifra que es manté respecte a altres anys.

La cursa ha començat a les 10 h de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i ha continuat pel carrer de Calàbria per agafar la Gran Via fins a la plaça de Tetuan per baixar fins a la ronda de Sant Pere. Allà el recorregut ha continuat fins a la plaça de la Universitat, carrer de Sepúlveda, Viladomat, Paral·lel i ha acabat a l’avinguda de Rius i Taulet.

La carrera, que compleix aquest any el seu desè aniversari, ha batut de nou el rècord en el nombre d’inscripcions, ja que l’any passat van ser poc més de 20.000 i aquest any s’han assolit les 25.000. La Cursa de la Dona té una finalitat solidària, atès que les inscripcions serveixen per recaptar fons per a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i per sensibilitzar la societat sobre aquesta malaltia. La cursa de Barcelona forma part d’un circuit de carreres que es realitzen a diferents ciutats espanyoles.

L’AECC-Catalunya ha muntat una carpa aquest diumenge a la Font de Montjuïc per oferir informació a tots els interessats i donar suport a les afectades. Allà s’hi venen, al preu de cinc euros, les ulleres que l’associació ha posat a la venda per la campanya “Suma’t a l’AECC, suma’t al rosa” contra el càncer de mama. L’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya està valorant la possibilitat d’organitzar una cursa independent per l’any vinent en què tots els beneficis de les inscripcions vagin destinats íntegrament a la lluita contra el càncer.