Últims preparatius abans d'obrir la parada. Prop de quaranta xefs de tot Catalunya, 17 estrelles Michelin entre ells, i un total de 40 estands, però amb un mateix denominador: el comerç de proximitat. RAIMOND BLASI, regidor del Comerç, Consum i Mercats "El producte de proximitat, el producte de la terra amb aquesta possibilitat doncs, d'incentivar aquesta compra perquè és el nostre màxim objectiu; la compra dels veïns i de les veïnes en aquests equipaments municipals que són els nostres mercats." A les diferents parades també s'hi pot fer degustacions de productes típics, com aquests o d'altres més innovadors. RAMON GIMÉNEZ, grup Nomo "La nostra intenció ha estat fusionar dues tradicions diferents, per una banda la gastronomia japonesa amb els productes ibèricsa d'aquí de la terra." ELISABEL LÓPEZ, Mercat de La Llibertat "Nosaltres venim d'una polleria del mercat de La Llibertat i fem de tot casolà croquetes nuggets, pinxos de pollastre" Això sí, qui ve, repeteix. "Vinc cada any des de que està obert i m'agrada, m'agrada." "Des de que es va fer la primera vegada i cada any quan es fa procurem tenir un moment per passar-hi." La fira, que es farà durant tot el cap de setmana, planteja diferents activitats per tal d'apropar al públic els productes de mercat.

Per aquesta edició del Mercat de Mercats s’han instal·lat unes 40 parades i una aula gastronòmica on una quarantena de cuiners amb 17 estrelles Michelin fan les classes magistrals. També hi ha 14 bars i restaurants que fan cuina de mercat i ofereixen les seves millors tapes. Enguany, el Celler del Sumiller acollirà una quinzena de ponències sobre vins, caves i còctels i s’hi faran concerts per maridar vi amb música.

Els organitzadors han volgut aprofitar per potenciar els productes de proximitat i els productes agroalimentaris artesans fets a Catalunya. S’ha habilitat un espai destacat a la fira amb més de 30 productors de productes de proximitat i de qualitat.

La fira també inclou un taller infantil d’alimentació saludable. A través d’un hort simulat amb plafons imantables, els nens aprendran la diversitat de fruites i verdures i les seves propietats nutricionals. Per una estona, els més petits es convertiran en agricultors, paradistes i cuiners.