ANTONI MATEU, secretari de Salut Pública "El que anem és a canalitzar aquesta informació perquè arribi a tothom. Com ho fem? Recollint les experiències que hi ha a diferents llocs i el que volem és que arribi fins a l'últim lloc, fins a l'últim personal de neteja, fins a l'últim centre d'atenció primària perquè coneguin tots bé la informació i la coneguin tots igual."

El Comitè d’Anàlisi i Seguiment d’Ebola està format per una vintena d’experts de l’àmbit i representants d’hospitals, CAP, el Servei d’Emergències Mèdiques i els Mossos d’Esquadra, i neix amb l’objectiu d’establir “un canal únic” pel que fa a la difusió d’informació sobre el virus i la formació al personal que ha de tenir contacte amb possibles afectats.

Antoni Mateu s’ha mostrat especialment incisiu en la necessitat de tenir una informació concreta i precisa sobre l’Ebola, sobretot als CAP. Mateu, a més, ha denunciat l’aparició de falses alarmes, sobretot a Internet, sobre les quals ha demanat “una actitud exemplar” per part de les autoritats. Mateu ha especificat que el comitè “no és un gabinet de crisi”, perquè “no hi ha cap cas confirmat d’Ebola a Catalunya”.

El secretari de Salut Pública ha insistit que és necessari que els pacients tinguin febre de 38,6 graus per considerar que pot estar infectat amb el virus, a més d’haver viatjat a Guinea, Libèria o Sierra Leone, haver estat en contacte amb un afectat i presentar altres símptomes relacionats amb el virus d’Ebola.