Veïns del Poblenou fa gairebé 10 anys que reclamen la millora de l'accessibilitat de l'estació de metro del barri. JOAN MARIA SOLER, Comissió de Mobilitat de l'AV Poblenou "El que ens ha xocat més d'aquest procés és que totes les estacions del Poblenou, el Bogatell, la Llacuna i la Selva de Mar, la que hi passa més gent, 9.000 persones cada dia, ha estat la darrera a adaptar. Això no ho enteníem, mai no hem entès per què no s'ha prioritzat aquesta estació." No ha estat fins ara que el Departament de Territori i Sostenibilitat n'ha licitat les obres, que començaran a finals d'any i duraran 18 mesos. Els projectes previs preveien una intervenció més àmplia, però s'ha modificat per fer-ho amb un cost més reduït, que serà de 2,1 milions d'euros. SÍLVIA CASORRÁN, Comissió de Mobilitat de l'AV Poblenou "En aquest cas, però, la situació econòmica actual ha fet que es limitin les obres, limitin entre cometes, perquè estem molt contents, a dotar d'ascensors l'actual vestíbul i, a més, a habilitar una sortida d'evacuació al carrer de Lope de Vega." La remodelació servirà per instal·lar tres ascensors, dos que connectaran les andanes amb el vestíbul i el tercer comunicarà l'estació amb el carrer. El vestíbul es remodelarà de dalt a baix, amb una redistribució d'espais. Així mateix, se suprimiran barreres arquitectòniques i es faran rampes per facilitar la mobilitat interior i augmentaran l'altura de les andanes per eliminar el desnivell amb l'entrada als combois. VICENÇ PALAZZI, usuari "Em sembla molt bé el que haurien d'haver-ho fet abans, molt temps enrere." DOLORES CRESPO, usuària "Yo me he tirado nueve años cogiendo el metro a las cuatro de la mañana, a las cinco, mejor dicho, que era el primer metro, y tenía que subir siempre y bajar escaleras." JESSICA CASALS, usuària "Pues me parece muy bien, porque ya hace mucho tiempo que lo tendrían que haber hecho. Además, aquí entra y sale mucha gente, es que es fundamental." Quan s'acabin les obres del Poblenou totes les estacions de metro de la línia groga al pas per Sant Martí disposaran d'ascensors, tret de la de la Vila Olímpica, que encara no està previst que es remodeli perquè el projecte té un cost més elevat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres per remodelar l’estació de metro del Poblenou, l’L4 de metro. El projecte, que començarà a finals d’any, consistirà en la instal·lació de tres ascensors – dos que connectaran les andanes amb el vestíbul i un tercer que comunicarà amb el carrer – i es crearà una sortida d’emergència al carrer de Lope de Vega.

El vestíbul també es reformarà completament, amb una nova cabina per al cap d’estació, màquines validadores i mobiliari. Així mateix, se suprimiran barreres arquitectòniques i es faran rampes per facilitar la mobilitat interior i augmentaran l’altura de les andanes per eliminar el desnivell amb l’entrada als combois. Els projectes previs preveien una intervenció més àmplia, però s’ha modificat per fer-ho amb un cost més reduït, que finalment serà de 2,1 milions d’euros i tindrà una durada de 18 mesos. La data límit per presentar les ofertes és el 27 d’octubre.

Els veïns del barri havien denunciat en diverses ocasions la manca d’accessibilitat en aquesta estació, que finalment estarà reformada a mitjan 2016. Tot i així, alguns veïns critiquen que no s’hagi prioritzat la reforma de l’estació de Poblenou quan, afirmen, és la que utilitzen més usuaris, uns 9.000 al dia.