L'Isaac treballa a prop de les Glòries i aprofita cada dia per llegir una estona en una de les gandules del servei de préstec gratuït. ISAAC BOVER "És un lloc que dóna pau i és una mica el que busco abans de començar a treballar." LAURA TROBÓ "Pots venir amb algú, amb la família, pots venir sola, amb un llibre, amb la tauleta, llegir... És un lloc molt obert i dóna el sol." I això és el que precisament aprofiten molts jubilats... Tot i que hi posen alguna pega. MANUEL DEL CAMPO "Estas sillas no son para jubilados. Una vez estás metido dentro estás bien pero el problema es levantarse." Dues persones per torn s'encarreguen de treure i recollir les cadires, les gandules i els para-sols. Asseguren que des de l'agost no hi ha hagut cap robatori. Sobretot tenen més feina els dies que hi ha mercat. MARIA DEL CARMEN MARCO "Casi cada día vengo a pasear y cuando nos cansamos, nos sentamos. Cuando están los Encantes abiertos, hay más gente sentadita por aquí, gente andando..." La iniciativa es va posar en marxa dins el conjunt d'usos provisionals de la plaça de les Glòries mentre duren les obres. Donada la bona acollida, l'Ajuntament està tramitant l'ampliació del servei, almenys, fins a finals d'any. En els propers dies se'n farà el balanç d'ús però el consistori ja ha avançat que és molt positiu.

Quan el consistori va posar en marxa el servei de préstec gratuït de mobiliari urbà a la banda sud de la plaça de les Glòries Catalanes, la voluntat ja era donar-hi continuïtat. Des del primer moment, la intenció municipal és donar un ús ciutadà a l’espai mentre duren les obres de remodelació de la plaça perquè “les persones puguin gaudir-hi” encara que sigui d’una manera provisional. I ho podran continuar fent perquè, després de la fase pilot, l’Ajuntament està tramitant l’ampliació del servei, de moment, fins al desembre. En les properes setmanes es farà el balanç d’ús del servei des que es va activar a l’agost, però el consistori ja ha avançat que és molt positiu.

El préstec funciona de 9 a 22 h i està gestionat per la fundació Surt, una entitat que treballa la reinserció laboral de dones en risc d’exclusió. Hi ha set persones contractades que s’encarreguen de treure i recollir les cadires, els para-sols i les gandules, així com d’informar el ciutadà sobre la iniciativa. La compra del mobiliari va suposar una inversió de 13.000 euros i el preu de la gestió del servei a càrrec de Surt va ser de 21.000 euros per dos mesos de contracte.