Amb la reforma d’aquest solar, el Parc de Diagonal Mar guanyarà una connexió entre el passeig de Garcia Fària i el passeig del Taulat i d’aquesta manera es millorarà l’accés dels vianants i la seguretat del parc.

Les obres previstes preveuen l’enjardinament amb la plantació de nou arbrat, s’hi instal·laran bancs, papereres i nou enllumenat i es col·locarà la tanca que envolta la resta del parc. A la part central del solar s’hi farà un joc de nivells definits amb peces prefabricades, que delimitaran una zona de plaça pavimentada i una altra zona verda amb plantació de gespa i arbres de gairebé 900 metres quadrats.

El Parc de Diagonal Mar és el segon més gran de tot Barcelona, amb més de 14 hectàrees. Es va inaugurar l’any 2002, durant la transformació de tota la zona del Fòrum, i va ser dissenyat pels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue. Entre el carrer de Llull i el passeig de Garcia Fària, inclou diversos llacs, arbredes i zones enjardinades, a més dels jardins de diverses comunitats de veïns. Aquest solar havia quedat pendent d’urbanitzar i feia de barrera per als passejants a l’hora d’arribar al passeig de Garcia Fària i, d’allà, al litoral.