Una esllavissada va obligar a aturar el servei del funicular de Montjuïc aquest dimecres. El despreniment de terres es va originar en una finca pròxima a la via pel trencament d’un mur de contenció. Com a conseqüència, la runa cobreix una part del recorregut a cel obert del funicular.

El primer pas dels tècnics de TMB, dels bombers i de l’Ajuntament és estudiar els treballs necessaris per retirar les pedres i consolidar el terreny. Un cop es tregui la runa, TMB haurà d’avaluar els danys que hagi causat a la via, el cable de tracció i les instal·lacions del funicular. A partir d’aquí, es faran les reparacions que calguin. Tot i que encara no hi ha data per al restabliment del servei, TMB calcula que els treballs s’allargaran com a mínim dos mesos.

Des d’aquest dimecres, s’ha posat en marxa un autobús especial que cobreix la connexió entre l’avinguda del Paral·lel i l’avinguda de Miramar amb el mateix horari del funicular. Aquest servei es perllongarà mentre duri l’aturada. A més, les línies regulars 55 i 150 també pugen al Parc de Montjuïc.