Aprofitant que un servei tan popular com el metro celebra els 90 anys, el Gremi de Galeries d'Art ha volgut inaugurar la temporada al vestíbul de l'estació d'Universitat. L'artista italià Fabrizio Bianchini, conegut com a JupiterFab, hi ha fet un gran mural. Tot per acostar l'art a la ciutadania. ALBERT GRAN, president del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya "El metro acompleix el 90è aniversari, nosaltres els orígens de les primeres galeries també fa 100 anys, per tant, anem de la mà, el metro porta a tot arreu, nosaltres volem arribar a tothom." Els galeristes volen evitar aquesta imatge, que els ciutadans passin de llarg de les sales d'exposicions. Diuen que en els últims anys han notat com han disminuït les visites i ha augmentat la sensació que són espais elitistes i lluny de la quotidianitat. Reclamen, per exemple, que les escoles tornin a visitar-les. GABRIEL PINÓS, director de la galeria Gothsland "Venien amb el professor o el monitor, feien l'explicació i suposo que també aprofitant el carrer Consell de Cent que és el carrer històric de les galeries, aprofitaven i veien més d'una galeria. Això s'ha perdut. Els motius que siguin, però s'ha perdut, i jo crec que és un moment per tornar a fer-ho. Igual que van a visitar museus i altres entitats, que també vinguin a visitar galeries d'art." Els galeristes recorden que l'entrada a aquestes sales és gratuïta i que no cal tenir la voluntat de comprar una obra per visitar-les.

El president del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Albert Gran, ha explicat que volen “arribar a tothom”, tal com ho fa el metro, justament l’any que les primeres galeries fan 100 anys i el suburbà celebra el 90 aniversari.

Per plasmar aquesta intenció, l’artista JupiterFab, Fabrizio Bianchini, ha pintat un mural de vuit metres de llarg per tres d’amplada a l’estació de metro de la plaça de la Universitat. La finalitat és transmetre, des d’un lloc urbà i obert, que les galeries d’art no són espais elitistes i revindicar que tenen un paper vertebrador en la societat.