NADINA ALERANY "L'escola d'abans era una mica petita però aquesta és molt gran. Només canvia la mida, però gairebé tot és igual. És molt bonica." Fa cinc anys que la Nadina estudia a l'Escola Congrés - Indians. Un centre d'educació activa que, després de quatre cursos en mòduls provisionals, s'acaba de traslladar a unes instal·lacions definitives. LOLA CHERRI "El que més m'agrada de l'escola és la floristeria. És aquesta zona on hi ha moltes plantes i les cuidem molt. És nou." AMETZ DEL PINO "És guay, me gusta el exterior i también los ambientes." L'Escola Congrés - Indians té aquest curs 265 alumnes, 15 mestres i dues persones de suport. Una de les novetats és que la instal·lació té cuina i els menús es preparen al centre. A més, l'exterior és molt més ampli i les famílies tenen un espai per reunir-se dins de l'escola. DESIRÉ ORTIGÓN, directora en funcions de l'Escola Congrés - Indians "Ens hem trobat un edifici molt gran amb una infraestructura a la qual hem hagut d'adequar-nos. Però sentim que és un edifici que ens està acollint i hi estem molt a gust. L'exterior ha quedat preciós i ja comencem a sentir que és el Congrés-Indians." Encara falta millorar les sales de psicomotricitat, adequar els lavabos i instal·lar-hi un ascensor. Unes actuacions que es faran a poc a poc. La segona fase de la reforma començarà al Nadal. Es tiraran a terra algunes de les parets per crear espais més oberts i permetre que els alumnes circulin amb més llibertat pels diferents ambients de l'escola.

Després de quatre cursos en barracons, l’Escola Congrés – Indians ja té edifici definitiu. És a la Sagrera, a les instal·lacions de l’antiga Escola Rosa dels Vents. La transformació va començar el 25 d’agost i durant tres setmanes mestres i pares van treballar conjuntament per tenir-ho tot a punt. El pati s’ha transformat per complet i tot l’interior, que ha estat reformat, té parquet.

L’Escola Congrés – Indians és un centre d’educació activa on els alumnes creixen i es desenvolupen lliurement, segons les seves preferències, inquietuds o necessitats. La comunitat educativa de l’Escola Congrés – Indians no s’oblida de l’Escola Rosa dels Vents, que, fins al curs passat i durant 56 anys, va ocupar l’edifici. Com a homenatge, tots els espais de l’escola nova tenen el nom d’un vent.