Una gran piscina d'aigua. Així és avui el centre de la plaça de Sanllehy, foradada per un pou que, de moment, no porta enlloc. Després d'anys d'obres aturades, avui s'hi han reprès els treballs, però en sentit contrari. A la plaça no hi arribarà encara el metro, però els veïns recuperaran l'espai. La plaça tindrà al centre una gran àrea de sauló, vorejada per espais enjardinats. També hi haurà una àrea de jocs infantils i, a la part superior, una pèrgola que farà de balcó a la resta de la plaça. Les obres també recuperaran el doble sentit de circulació al carrer de Ramiro de Maeztu, que avui sosté un trànsit continuat d'autocars en un espai molt estret. També s'ampliaran les voreres. Tot plegat costarà uns 2 M € i estarà llest l'estiu que ve. Els veïns veuen les obres amb alegria després de mesos de mobilitzacions que, asseguren, han estat clau. JOSÉ LUIS CEFERINO, veí "Jo crec que gràcies a això, l'Ajuntament i la Generalitat van veure que aquí hi avia un problema gros." Respiren alleujats els veïns, però també els comerciants, que han viscut anys grisos. JESÚS SOBRINO, expresident de Sanllehy Comerç "Ha sigut una zona comercial totalment anul·lada, morta, on molts comerços han hagut de tirar persianes avall." El pou central de la plaça es va excavar uns 50 metres, però ha d'arribar als 80, que és per on ja passa el túnel d'un tram de l'L9 que no té data d'obertura. XAVIER FLORES, director general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre "Intentarem fer tot el màxim possible definitiu, i el que farem serà preparar tot per quan s'hagin de reprendre les feines de l'L9, que es puguin fer fent el mínim mal possible a la plaça." Sanllehy seguirà l'exemple d'altres places afectades per l'L9, com la de Maragall, que també es va reurbanitzar de forma provisional per l'aturada de les obres.

Les obres arriben després de moltes reivindicacions veïnals, que reclamaven la cobertura d’aquest forat obert per les obres de la Línia 9 de metro, aturades l’any 2011. L’objectiu és millorar la mobilitat dels ciutadans i vehicles als entorns de la plaça.

La reurbanització preveu quatre aspectes: en primer lloc, es cobrirà el pou de l’estació de l’L9 amb plataformes de formigó. A més de tapar aquesta cicatriu també es reurbanitzarà el carrer de Ramiro de Maeztu, que passarà d’un a dos carrils de circulació i ampliarà les voreres. En tercer lloc, pel que fa a l’entorn, s’hi farà una vorera perimetral des d’on es podrà accedir a la plaça i s’hi plantaran arbres. Finalment, l’interior de la plaça també s’urbanitzarà: tindrà una àrea de jocs infantils, una zona central coberta amb sauló i també es crearà una pèrgola elevada.

Les obres afecten una superfície de 3.000 metres quadrats, la meitat del qual són de la cobertura del pou.