Ha estat una cursa de rècord. 18.000 corredors, 8.000 més que fa sis anys, han volgut posar a prova la resistència en una carrera popular que, una vegada més, ha congregat participants de totes les edats. Els joves, però també les dones, han fet créixer la xifra de participants. Aquest any la quota femenina és del 31%. MERCEDES LLANO "Desde las carreras en que éramos cuatro, hasta una carrera como esta, en la que nos ha parecido increíble que participen tantas mujeres. Ya estamos casi casi igualados". MARI GEA "M'agrada córrer, és molt popular, m'agrada venir per veure l'ambient". SUSANA OSUNA "He començat ara a caminar, córrer una mica i vull començar a fer "running", també". EMMA CARRASCO "És la primera vegada que vincm, i com que no tinc experiència a córrer la faré caminant". MARTA "La hacemos caminando, sí, sí, pero muy bien". JAVIER SANTIAGO "Venim tots els anys per veure la mare que sempre corre. Ens hem d'anar intercanviant, un dia corre la mare, l'altre el pare..." Algunes, de moment, prefereixen mirar-s'ho des de la barrera. PILAR RODRÍGUEZ "Disfruto mirando, me entusiasma el ambiente, pero todavía no...". JOAN LOZANO Volia córrer però m'he fet mal al genoll. Era la tercera vegada que venia però no ha pogut ser. Els ànims del públic han ajudat els corredors en l'últim tram del recorregut. La satisfacció, un cop creuada la línia de meta, no es podia amagar. I després de l'esforç, un bon esmorzar per recuperar l'energia cremada.

A les 9.30 h la regidora d’Esports Maite Fandos ha donat el tret de sortida a la cursa, que ha començat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Com és habitual, la sortida ha estat esglaonada, amb els atletes més experimentats i federats en les primeres posicions, seguits de la resta de corredors. Gent de totes les edats i condicions físiques que s’apunten a la moda del “running” i es posen els 10 quilòmetres com a fita. La participació ha estat espectacular en aquesta Cursa de la Mercè, on s’han pogut veure famílies senceres corrents, alguna fins i tot en companyia del gos.

La participació femenina ha estat especialment alta i en aquesta edició ha passat del 29 al 31% del total de corredors. Algunes dones han fet el recorregut caminant, però la majoria han optat per córrer i han aconseguit creuar la línia de meta amb crits d’eufòria per la fita assolida.

La Cursa de la Mercè és una de les més populars i també solidàries de Barcelona, és per aquest motiu, que des de fa uns anys s’ha instaurat la iniciativa ‘Corre amb mi’, en què hi participen un grup de persones amb discapacitat acompanyats de corredors i corredores a fi de completar tot el recorregut. Tot i així, les persones amb mobilitat reduïda també s’han pogut inscriure per córrer soles en el circuit de dos quilometres que ha començat a la confluència entre els carrers del Comte Borrell i Sepúlveda fins arribar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.