El carril bici del carrer de la Marina i també el de l'avinguda Meridiana s'interrompen en aquesta rotonda. Un punt conflictiu en què molts ciclistes acaben envaint la calçada i circulant entre els cotxes, fet que posa en risc la seguretat. El pas del Trambaix ho complica encara més. SERGI GASULLA "Passo per aquesta zona, delicat, per la vorera entre els vehicles." Per resoldre aquesta situació s'està configurant una nova connexió que faciliti la circulació dels ciclistes en aquest punt. L'actuació consisteix a crear un carril central que dóna la volta a la rotonda en un únic sentit de circulació i que estarà regulat semafòricament. Els nous guals, la senyalització vertical i els semàfors ja estan a punt. Els treballs de pintat ja han començat i, de fet, el nou carril ja és visible. La infraestructura donarà continuïtat als carrils bici, però sobretot vol garantir la seguretat dels desplaçaments. ADRIANA LÓPEZ "un punto conflictivo para l abici. Pero bueno bien que ahora se pueda pasar por en medio. Mucho más seguro para nosotros." DAVID SÁNCHEZ "Es tot recte, esperar un semafor, un altre semafor, dones una voltes. Si està recte és molt millor. " Es preveu que els treballs per acabar de configurar aquesta connexió finalitzin en un termini màxim de quinze dies.

L’objectiu és unir els carrils bici de l’avinguda Meridiana i del carrer de la Marina, tots de doble sentit, que queden tallats en arribar a la rotonda. Ara els ciclistes, en entrar-hi, han d’optar entre barrejar-se amb els cotxes o bé pujar a les voreres, sovint plenes de vianants. Amb el nou carril circular al centre de la rotonda, l’Ajuntament vol millorar la seguretat i la facilitat de pas de les bicicletes per aquest punt.

Durant els darrers mesos, ja s’han anat instal·lant els semàfors i la senyalització vertical necessaris. Dijous passat es van començar a pintar les línies del nou carril bici. Els treballs es fan de nit, en horari de no circulació del tramvia, i es preveu que quedin enllestits durant els propers 15 dies.

Paral·lelament, també es recuperarà el carril bici de l’avinguda Meridiana, en el tram situat entre la rotonda i el passeig de Pujades. Aquest tros de carril bici havia desaparegut pràcticament amb les obres derivades de la implantació de la nova xarxa de busos ortogonals. Ara es recuperarà i, en lloc de discórrer per la vorera, anirà per la calçada en aquest tram en sentit Parc de la Ciutadella.