Pocs minuts abans de l'espectacle ja estava tot a punt. 300 quilograms de pirotècnia llestos per enlairar-se cap al cel de la ciutat. ALBERT ROVIRA, Pirotècnia Igual "Hem començat a muntar des de primera hora del matí. Des de les vuit estem un equip de 10 persones muntant." L'espectacle d'aquesta nit té un valor afegit. Forma part d'un concurs de la televisió japonesa en què la companyia Tamara Fireworks desafia la representant catalana, Pirotècnia Igual. YURI FUKUHARA, coordinadora d'IVS TV "Es una competición de artesania tradicional japonesa, tenemos 100 votantes locales que contemplarán el show y votarán lo que le parezca mejor." Ja sigui per l'expectació generada pels focs artificials japonesos o per la pirotècnia feta a casa, el passeig Marítim es va omplir per a la funció. "Hem llegit que eren japonesos i precisament són els reis de la pólvora i hem pensat que potser són més espectaculars." "Venim cada any perquè vivim a prop i per mi és el millor de les festes." "A vegades, al principi et fa una mica de por el tro, perquè t'espanta i et quedes una mica: ui!" Finalment, ha arribat el moment més esperat: una barreja de llum i color sota l'atenta mirada del públic. Els japonesos han apostat per formes impossibles, els catalans han preferit ritme. El guanyador de la competició, però, ha estat l'espectador.

Entre la companyia japonesa i la catalana van preparar una exhibició amb més de 300 quilograms de pirotècnia. L’espectacle tenia un valor afegit: formava part d’un concurs de la televisió japonesa en quèl’empresa Tamara Fireworks desafiava la representant catalana.

L’exhibició es va fer al passeig Marítim, com en les dues nits anteriors, i es va omplir de públic de totes les edats, alguns per tradició i d’altres per la curiositat de veure en acció un dels països pioners en la pólvora: el Japó.