Els Castellers de Barcelona han començat la diada amb molta força i han aconseguit descarregar un excel·lent 4d9f en el primer intent de l’any a plaça. A la segona ronda els vermells han intentat el 3d9f. El castell ha pujat prou segur però un cop carregat ha acabat cedint. A la tercera ronda els barcelonins han atacat el 4d8a. Un cop carregada l’estructura del quatre la construcció ha començat a patir i abans que els segons es deixessin anar de braços, l’enxaneta del pilar ha començat el descens segons abans de trencar-se el pilar. La colla l’ha acabat donant per carregat, tot i que han calgut diverses repeticions de les imatges i filar molt prim per acabar parlant d’intent. A la ronda de pilars els vermells han atacat el pilar de sis, que també ha acabat caient. Dimecres que ve, a la diada de locals, els barcelonins tindran una nova ocasió de refer-se i de portar a plaça els seus millors castells.

Els Minyons de Terrassa han fet una actuació pletòrica. Han obert plaça amb el primer gamma extra de la diada, una torre de nou amb folre i manilles molt serena, que ha marcat el seu millor castell. A la segona ronda els vallesans han descarregat el 3d9f i han tancat ronda de castells amb el 4d9f. Per acabar, la colla de la camisa malva ha descarregat el pilar de set amb folre.

I els Castellers de Vilafranca han fet la millor actuació de la diada, amb dos castells de gamma extra. El que ha obert plaça ha estat el 9d8 que s’ha fet amb tres enxanetes i una sola enxaneta fent les tres aletes, en total cinc aletes. A la segona ronda els verds han excel·lit descarregant el 3d9fa, el castell de més dificultat que s’ha vist mai a la plaça de Sant Jaume. Vilafranca ha tancat actuació amb el 4d9f i el pd7f.

Taula de castells i pilars:

Castellers de Barcelona: 4d9f, 3d9f (c), 4d8a (i o c), p6 (c)
Minyons de Terrassa: 2d9fm, 3d9f, 4d9f, p7f
Castellers de Vilafranca: 9d8, 3d9fa, 4d9f, p7f