L’illa Bayer, delimitada pels carrers de París, Calàbria, Viladomat i Còrsega, és un dels interiors d’illa més grans de l’Eixample, amb una superfície de 3.680 metres quadrats. El 2010 es va obrir als veïns després que durant anys fos la fàbrica de la farmacèutica Bayer.

Els jardins de l’illa es reparteixen en tres espais: una zona de jocs infantils, una zona amb cadires i ombra i una zona de vegetació. A més, els veïns de la Nova Esquerra de l’Eixample hi van guanyar un espai per a entitats del barri. Des d’aquest mes de març, l’AV Esquerra de l’Eixample, l’Eix Comercial Nou Eixample, Ballets de Catalunya i el Club de la Bona Taula hi organitzen tallers i activitats.

Rosa Deulofeu va néixer el 1959. L’arquebisbe de Barcelona Ricard Maria Carles la va nomenar delegada diocesana pastoral de Joventut de l’Arxidiòcesi de Barcelona, un càrrec que va ocupar durant més de 10 anys. A més, al llarg de la seva vida va formar monitors i directors de lleure a la Fundació Pere Tarrés i a l’Escola de l’Esplai de Barcelona. Rosa Deulofeu va morir el 5 de gener de 2004 i està en procés de beatificació.