Els amants de la literatura poden buscar petites joies literàries i llibres a bon preu al llarg de les 34 parades d’expositors de la fira, obertes des de les 10 i fins a les 21 h. La mostra, que ocupa 600 metres del passeig, s’ha traslladat aquest any a la part alta de la via, entre el carrer d’Aragó i Rosselló. Els llibreters calculen que els lectors hi trobaran uns 100.000 exemplars.

La fira disposa de la mostra de fotografies i cartells sobre el passeig de Gràcia modernista, per commemorar els 40 anys que la fira es fa en aquesta via. Les imatges mostren edificis que han desaparegut o que han estat reformats i, per tant, no mantenen el disseny original.

Enguany l‘escriptor homenatjat ha estat el poeta i pintor gironí Narcís Comadira, que ha dissenyat el cartell d’aquesta edició i ha estat també l’encarregat de llegir el pregó de la fira. Comadira ha aprofitat per fer un homenatge als llibres, que ha qualificat d’objectes preciosos, tot i que el seu preu no sigui elevat: “Aquests llibres que no són estrictament per llegir passen al lloc que els correspon en aquesta celebració del llibre”.

A l’acte d’obertura també hi ha participat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha recordat que és la fira més antiga d’Europa i ha destacat el paper de la cultura per fer avançar la ciutat.