La proposició, presentada pel Partit Popular a la Comissió d’Hàbitat Urbà, reprova la gestió que han fet el govern municipal i la regidora de Ciutat Vella de la crisi de la Barceloneta. El regidor, Eduardo Bolaños, ha afirmat que “s’hauria d’haver fet més inspeccions” de pisos turístics al barri de la Barceloneta i s’ha mostrat preocupat per la imatge de Barcelona que ha donat la premsa els darrers dos mesos arran de la crisi de la Barceloneta.

La regidora del PSC, Assumpta Escarp, ha afirmat que “la gestió dels habitatges d’ús turístic ha estat un desastre” i ha valorat que el vot favorable del Partit Popular en el Pla d’usos de Ciutat Vella ha ajudat a generar aquesta situació. Escarp ha retret al govern que els “dos conflictes més greus” d’aquest mandat, Can Vies i la Barceloneta, han patit de “mala gestió o una gestió desastrosa“.

 

Des d’ICV-EUiA, Janet Sanz també ha corresponsabilitzat el Partit Popular de la crisi generada a la Barceloneta i ha afirmat que l’actuació del govern municipal “ha estat nefasta”. Segons la regidora ecosocialista, la crisi s’ha generat a causa de la “manca de planificació del model turístic” i ha alertat que hi podria haver més protestes al Poble-sec, Gràcia i l’Eixample.

D’altra banda, el regidor d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha votat en contra de la reprovació, que ha considerat “desmesurada, desproporcionada, inapropiada” i un punt electoralista.

El tinent d’alcalde d’Habitat Urbà, Antoni Vives, ha qualificat la proposició del PP “d’autogol o tret al peu”, a causa de les crítiques que han rebut els populars per part del PSC i ICV-EUiA. Vives s’ha mostrat sorprès per algunes acusacions i ha afirmat que “el model de massificació turística és un model que ens hem trobat damunt de la taula”.