JANET SANZ, regidora d'ICV-EUiA "El temps ens està donant la raó, com ja li vam dir en el seu moment. Aquesta desregulació total de l'ordenança i, a més a més, aquesta passivitat a l'hora d'aplicar-la està generant un caos a la nostra ciutat. I falta control municipal davant d'això." ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Havíem de fer un procés de pedagogia, que és el que hem estat fent. Les xifres poden ser vistes en positiu o negatiu, és veritat que un 66% de terrasses fora de normativa és una xifra important. Deixem que corri una mica el temps i serà el temps qui ens jutjarà a tots plegats."

La regidora d’ICV-EUiA Janet Sanz ha recordat que l’ordenança fa “nou mesos i 20 dies que està en vigor” i que encara hi ha un 66% dels establiments que incompleixen la normativa. Una “inacció” que, segons Sanz, s’exemplifica també en el retard de sis mesos a tancar algunes de les 286 terrasses sense llicència a la ciutat. A més, la regidora ecosocialista ha demanat agilitat al govern a l’hora de redactar les ordenances singulars per evitar conflictes veïnals com els del carrer d’Enric Granados o el Poble-sec.

Des del PSC, Assumpta Escarp ha criticat que “a l’Eixample l’índex de relaxament és molt elevat, i més a l’estiu”, i ha denunciat que s’ha “perdut el sentit de l’autoritat”. En una línia similar ha parlat Eduardo Bolaños, regidor de PP, que ha criticat que “per molta normativa que hi hagi, si no s’aplica, no serveix de res”. Des d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella ha demanat al govern que s’actuï amb “més contundència” i ha denunciat que, de moment, “aquesta ordenança no ha permès posar ordre a la qüestió”.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha destacat que moltes de les terrasses que estan fora de normativa incompleixen de forma molt lleu l’ordenança” i confia que es produeixi una reversió gràcies, en part, a la voluntat del sector a tirar-la endavant. El cap d’Hàbitat Urbà ha remarcat que la prioritat de l’Ajuntament són “les terrasses que no tenien llicència”, unes 270 sobre les quals ja s’ha fet alguna actuació, i ha dit que en les properes setmanes s’anunciaran ordenacions singulars.