NÚRIA GISPERT, pregonera de La Mercè 2014 "Quan m'ho van dir em queien les llàgrimes, he de dir la veritat, perquè em va impressionar. El missatge del pregó: que el més important de les ciutats són les persones, que han de tenir la seva dignitat. Hem d'aconseguir una ciutat, on les persones que estan a l'últim tram, les que estan a les clavegueres de la ciutat, puguin tenir una vida digna. Crec que avui els partits polítics s'han de replantejar tots de cara a les municipals quin model de Barcelona volem. Que la política en general l'hem de tornar a reinventar."

L’activista social i exregidora a l’Ajuntament, Núria Gispert, ha afirmat aquest dimecres que es va quedar sorpresa quan va saber que l’havien escollida perquè pronunciés el pregó de la festa major i que fins i tot li van caure algunes llàgrimes. Gispert, que durant anys va presidir l’ONG Càritas i ha estat vinculada al voluntariat, ha donat pistes sobre quin missatge vol transmetre el 19 de setembre en el Saló de Cent: “El més important de les ciutats són les persones, que han de tenir la seva dignitat”. Gispert s’ha referit a les famílies que viuen en la pobresa com “aquelles que estan en l’últim tram o a les clavegueres” i que s’ha de reivindicar que visquin amb dignitat.

“Replantejar el model de ciutat”

La pregonera d’enguany s’ha referit a la política municipal i ha assegurat que tots els partits polítics han de “replantejar-se quin model volem de Barcelona” de cara a les pròximes eleccions municipals. Gispert ha dit que “quan no manes pots donar-ho tot i dir-ho tot” en relació amb l’aparició de noves formacions i plataformes com Guanyem Barcelona. En aquest sentit, Gispert ha afirmat, però, que en general “la política s’ha de reinventar” en tots els àmbits.