ADA COLAU, portaveu de Guanyem Barcelona "Tots aquests partits han de fer un esforç perquè, mantenint les seves diferències (ningú no diu que renunciïn ni a la seva identitat ni a les seves diferències), però que prioritzin els objectius que tenim en comú i que deixin les sigles en segon terme perquè avui això és una prioritat ciutadana. I no ho estem dient nosaltres sinó el conjunt de la ciutadania."

Després d’obtenir més de 30.000 signatures de suport i d’organitzar una dotzena de xerrades als barris, la plataforma Guanyem Barcelona ha mogut fitxa de nou per començar a teixir un programa per a les eleccions municipals. La portaveu de la plataforma, Ada Colau, ha explicat que “és necessari un moviment ciutadà per democratitzar les institucions i posar fi a la corrupció”, i no ha descartat ser la candidata de la plataforma per a l’Ajuntament de Barcelona. “Em fa molta il·lusió perquè crec en el projecte que és necessari per a la ciutat però, en qualsevol cas, s’haurà de decidir en un procés de primàries”, ha puntualitzat Colau.

La plataforma caminarà ara cap a la creació de grups als barris i grups temàtics, a través dels quals es faran “un diagnòstic i propostes que finalment tindran un procés participatiu ampli per acabar de decidir un programa de ciutat”, ha explicat Colau.

Crida a les esquerres

Dues de les cares visibles de Guanyem, Ada Colau i Jaume Asens, han remarcat que cal unir esforços i deixar de banda els interessos de partit. Per afavorir aquesta confluència, el proper 11 d’octubre han organitzat una trobada amb la CUP, ICV-EUiA, Podem Barcelona, Equo, el Partit X i el Procés Constituent. “Tots aquests partits han de fer un esforç perquè, mantenint les seves diferències […] prioritzin els objectius que tenim en comú i que deixin les sigles en segon terme”, ha reblat Colau. En aquest sentit, la portaveu ha reiterat que no volen ser una “nova marca” sinó que volen fugir de la vella lògica de la competència, de les sigles i l’electoralisme.

Missatge a l’electorat

L’advocat i també portaveu de la plataforma, Jaume Asens, ha dit que es dirigeixen “a la gent que se sent impotent, a la gent que somia que un altre món és possible […] i que se sent part d’aquesta estafa col·lectiva”. Asens també ha volgut fer referència als ciutadans que pensen que no és el moment per iniciar aquest projecte polític i ha afirmat que la plataforma s’haurà de trobar amb aquestes persones en algun moment, en altres espais, per una “questió de supervivència”.

En el discurs de tancament, la sala ha ovacionat Ada Colau quan ha anunciat que, si arriben a l’Ajuntament de Barcelona, tancaran el Centre d’Internament d’Estrangers, i ha remarcat que “farem el que calgui perquè totes les persones migrants siguin ciutadans de primera”. Colau ha tancat la intervenció amb una frase que, ha dit, utilitza personalment com a mantra: “No oblidem mai qui som i per què estem aquí.”

Unes 1.500 persones han participat en la trobada, en què han intervingut diversos membres de la plataforma.