Aquí es muntarà el nou escenari anomenat Mediterràniament, que el dia 23 acollirà els concerts dels Manel, Txarango i La Troba Kung-Fú, en el marc del Mercè Música. Una aposta sensata, donat que el públic cada any és més nombrós. JORDI TURTÓS, programador del Mercè Música En total, 10 escenaris repartits per tota la ciutat, des de la plaça de Catalunya fins al Parc del Fòrum, passant per l'avinguda de la Catedral, on el divendres 19 actuarà el trompetista Raynald Colom. Aquest any el pop suec més contemporani serà el convidat d'honor, amb concerts de grups com Nonono, amb motiu de l'intercanvi amb la ciutat d'Estocolm. En aquesta edició del BAM, els britànics Klaxons seran els caps de cartell del ja clàssic concert a l'Antiga Fàbrica Damm, que tindrà lloc el dissabte dia 20, en què també actuarà Mishima. Música rock, punk i sons més tradicionals... una oferta eclèctica és el lema dels programadors del Mercè Música i del BAM.

Durant quatre dies la ciutat s’omplirà de música, el 19, 20, 21 i 23 de setembre, per les Festes de la Mercè. La novetat és l’estrena d’un escenari davant del mar, a la platja del Bogatell, la nit del 23 de setembre amb els Manel com a caps de cartell. Com en cada edició, seran un clàssic els escenaris de la plaça de Catalunya ,que enguany acollirà el primer concert de la darrera gira de l’Orquestra Plateria el pròxim 23 de setembre. La banda s’acomiadarà dels escenaris després de 40 anys de trajectòria. També hi haurà propostes musicals a la plaça de Sant Jaume i a l’avinguda de la Catedral, on el divendres 19 de setembre tocarà el trompetista Raynald Colom, dins els espectacles del Mercè Música. Els escenaris del BAM són la plaça dels Àngels, la plaça de Joan Coromines, el Moll de la Fusta i l’Antiga Fàbrica Damm, que acollirà el concert de la banda britànica Klaxons. També en aquest escenari del carrer del Rosselló sonarà el directe dels barcelonins Mishima i Coriolà, que presentaran el primer àlbum: ‘El debut’.

Un altre focus musical serà el del Parc del Fòrum, que comptarà amb la programació conjunta de Mercè Música i BAM dividida en tres escenaris, i en què destaquen els concerts de La Iaia XXL & Cobla Bisbal Jove, la rumba de La Pegatina, la Fundación Tony Manero, i Delafé y las Flores Azules, entre d’altres.

Aquest any el pop suec més contemporani serà el convidat d’honor del Barcelona Acció Músical, amb concerts de grups com Nonono, amb motiu de l’intercanvi musical amb la ciutat d’Estocolm. Carles Conesa ha sorprès els assistents al final de la presentació oficial dels concerts de les festes quan ha anunciat que deixava el càrrec de programador del BAM, després de quatre anys en funció. “Cal deixar treballar els més joves”, ha conclòs.

L’edició d’enguany del BAM i el Mercè Música disposa del mateix pressupost que l’any passat, 600.000 euros.