Des d'aquest laboratori d'idees ha sorgit la iniciativa de connectar tots els projectes creatius, empresarials i associatius de la Dreta de l'Eixample. En formen part escoles d'arts escèniques, d'economia o d'audiovisuals, així com entitats d'emprenedoria social, de disseny i de diferents àmbits de l'art i la cultura. GUERNICA FACUNDO, LabCoop, membre de Zona 11 "Veiem que hi ha molta vida i molta iniciativa, molta creativitat, molta innovació, iniciativa emprenedora que no és visible, i a partir d'aquí és quan diem, per una banda, 'fem-ho visible' i, per l'altra, 'fem coses conjuntament'." El districte ha acompanyat aquest procés durant gairebé un any. L'objectiu és que a partir del treball en comú es generi més activitat en una zona que consideren que no té prou vida associativa. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Vincular aquesta gent que treballa i viu a la Dreta de l'Eixample amb els seus projectes, amb una col·laboració, una implicació de l'Ajuntament per definir un model de barri." De moment, un dels principals objectius del projecte es basa a donar visibilitat al barri, per això ja s'han començat a impulsar iniciatives que difonguin el que s'hi fa i estableixi lligams amb els veïns. GUERNICA FACUNDO, LabCoop, membre de Zona 11 "La idea és fer partícip al veïnat del que estigui passant a la Zona 11, per tant, segur que en algun moment ens hi haurem de trobar." Tenen com a model els districtes creatius d'altres ciutats europees. En aquests casos, s'agrupen activitats econòmiques relacionades amb el coneixement i la informació. A Barcelona s'ha escollit el nom de Zona 11 ja que, simbòlicament, volen ser l'onzè districte de la ciutat.

La Zona 11, aquest nou districte del coneixement a petita escala, sorgeix gràcies a l’alta concentració d’empreses i entitats que es dediquen a la creativitat, el coneixement o la formació, en aquest entorn. Totes estan ubicades entre el passeig de Sant Joan, la Gran Via de les Corts Catalanes i els carrers de Roger de Llúria i Trafalgar.

A més, el projecte no s’oblida de l’urbanisme característic del barri i l’aire modernista, que també es farà més visible. Es vol potenciar la vida social i associativa en la zona.

Entre els principals actius del projecte, a part de sumar-s’hi des de fa un any l’Ajuntament, hi ha un important grup d’agents que treballen en el camp de l’economia social, com el grup ECOS, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, la Coop 57 o la banca ètica Fiare. Dels espais de creació, com el Makers of Barcelona (MOB). I per acabar, els de formació amb l’existència d’un clúster acadèmic molt important configurat per centres com ITES, Eòlia, 9zeros i ESERP, que pot funcionar com a nexe entre la creativitat, l’emprenedoria i la innovació.

Han triat el nom de Zona 11 perquè simbòlicament volen ser l’onzè districte de la ciutat.