Situada al nucli antic de Santa Eulàlia de Vilapicina, Ca n'Artés encara té alguns elements originals del segle XIV. Una porta de mig punt al centre de la façana i una finestra amb un arc apuntat conserven part de l'antiga aparença d'aquest hostal per a viatgers. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris "Era un lloc important perquè era en el bell mig d'un camí que anava d'Horta a Collserola, per tant, era un lloc idoni, tant a prop de l'antiga església com del camí, per posar-hi un hostal per allotjar-hi viatgers." El mossèn i mecenes Pere d'Artés va ser un dels propietaris de la casa. Mossèn d'Artés va tenir càrrecs importants a les corts de Joan I i Martí l'Humà. Amb el temps, l'edifici ha estat modificat i dividit. Fins i tot hi ha una teulada desigual, malmesa en un incendi. Però l'antiga porta conserva restes del pas d'alguns viatgers. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris "Hi havia homes de brega que eren homes molt llançats, que esmolaven les seves navalles en la llinda de la porta i deixaven unes osques que encara avui es poden contemplar." Antigament, els xiprers davant de posades i hostals assenyalaven els serveis que oferien. Avui dia, a l'entrada de la casa hi trobem plantats quatre xiprers. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris "Quatre xiprers plantats a l'entrada indicaven els serveis que donaven, que eren menjar, llit, pinso per al bestiar i altres serveis complaents que es podien donar a la nit si el viatger ho sol·licitava." La casa, tot i estar malmesa pels anys, encara és plena de vida. Actualment, a Ca n'Artés hi ha un forn, un local i dos habitatges. L'edifici forma part del Catàleg del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona.

Durant el segle XI va sorgir un nucli de població rural al voltant de l’ermita de Santa Eulàlia de Vilapicina i un d’aquests edificis era Ca n’Artés. Era una zona rica en cultius i, a més, era un lloc de pas important de l’època, on es creuaven els camins antics de Sant Iscle i d’Horta. La casa era propietat del mossèn i mecenes Pere d’Artés, que hi feia estades freqüents entre els segles XIV i XV, i que funcionava com a hostal per als viatgers.

L’edifici original estava format per una planta baixa i un primer pis. La casa, situada al carrer de Pere d’Artés, encara conserva elements originaris medievals, com la porta d’arc de mig punt al centre de la façana i una de les finestres amb un arc apuntat.