Des del començament de la manifestació s'hi podien veure pancartes de diferents barris de Barcelona. Molts veïns de la ciutat se senten identificats amb la problemàtica que denuncia la Barceloneta. Un exemple n'és el barri de Gràcia. MARTA PÉREZ, veïna de Vallcarca "Actualment és un corredor turístic cap el Parc Güell. A tots els solars que estan buits ens estan prenent el pèl i no estan pensant en cap moment en els veïns." MANEL PAREJA, AV Plaça de la Revolució "Apartaments legals, il·legals i el model turístic és de borratxera, perquè a les places la gent veu sense parar." Aquests ciutadans es queixen del fet que aquest model turístic elimina la vida de barri i, fins i tot, els impedeix descansar. JORDI PÉREZ, veí del Poble-sec "Sorolls, brutícia, descontrol... és un barri molt petit on hi ha cinc macrodiscoteques: l'Apolo, Plataforma, etc." MARÍA JOSÉ LECHA, veïna de la Sagrada Família "El comerç de proximitat del barri pràcticament ha desaparegut. És molt difícil fer una vida normalitzada. Tot està de cara el turisme, sobretot als voltants de la Sagrada Família." A la concentració també s'hi podien veure veïns del Paral·lel que protesten contra el Pla Paral·lel. AGUEDA BAÑÓN, veïna del Raval "Protestando contra un modelo que turistifica nuestros barrios y que, poco a poco, va expulsando a los vecinos y la vida de barrio." Fins i tot barris on el turisme encara no hi és gaire present, com la Prosperitat, hi estaven representats. VICENTE MARTÍNEZ, veí de la Prosperitat "Nosotros no, pero lo que hoy está pasando aquí mañana puede pasar en otro sitio. Por tanto, yo creo que todos los barrios tenemos la obligación de venir y apoyar a la Barceloneta." Un descontentament que no va contra el turisme en si, sinó contra el tipus d'oferta turística que consideren que hi ha a la ciutat.

La manifestació ha arrencat poc després de les 18 h de la plaça del Poeta Boscà, davant del Mercat de la Barceloneta, com totes les protestes dels darrers dies contra els pisos turístics. Avui tampoc no hi ha faltat el vell canó amb què els veïns del barri han aconseguit fer una mica més sorolloses aquestes protestes. La novetat d’avui és que als veïns de la Barceloneta se n’han afegit de vinguts des d’altres zones turístiques de la ciutat, com la Sagrada Família, el Paral·lel, el Born o Gràcia, i altres barris que s’hi han volgut solidaritzar, com Vallcarca o la Prosperitat. En total, avui han sortit al carrer uns 2.000 veïns, segons la Guàrdia Urbana (5.000 segons alguns organitzadors de la marxa).

La marxa ha sortit de la plaça pels carrers dels almiralls Churruca i Cervera fins arribar directament al passeig de Joan de Borbó, per on s’ha dirigit cap al Pla de Palau. Allà s’ha creuat amb la marxa educativa que anava cap al Parc de la Ciutadella per reivindicar, davant del Parlament, una educació pública de qualitat. Els manifestants de la marea groga s’han solidaritzat amb els veïns, i viceversa. Uns i altres han cridat els lemes “Barcelona no està en venda” i “L’educació no està en venda”.

Lluís Rabell, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), promotora de la manifestació d’avui, ha insistit que actualment l’explotació del turisme a Barcelona és totalment il·limitada, i que per això esclaten conflictes com el de la Barceloneta. Segons Rabell, l’Ajuntament aprova normatives com l’Ordenança de terrasses o el Pla d’usos de Ciutat Vella fent cas només dels lobbys dels mateixos empresaris del sector turístic, que no tenen en compte els “efectes secundaris” de la proliferació d’aquest model. El president de la FAVB ha anunciat la constitució d’una plataforma reivindicativa estable perquè, des de les associacions de veïns, es facin propostes de canvis normatius concrets que es consideren necessaris per frenar la massificació turística.

Per exemple, el president de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Oriol Casabella, considera urgent l’abolició de l’actual Pla d’usos de Ciutat Vella, aprovat pels regidors de CiU i el PP. Segons Casabella, només així l’alcalde, Xavier Trias, podrà complir les promeses que els ha fet durant els darrers dies i tancar tots els pisos turístics il·legals de la Barceloneta, així com aquells des d’on es duguin a terme accions incíviques.

A la manifestació hi han participat diversos líders municipals dels grups d’esquerres a l’Ajuntament: el socialista Jaume Collboni, el republicà Alfred Bosch, l’ecosocialista Ricard Gomà i també el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet.

La manifestació contra els pisos turístics i la massificació ha pujat per la via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume, on ha arribat poc abans de les 20 h. Allà s’ha llegit el manifest i s’ha posat el punt final a la protesta d’avui amb tres canonades.