Un pictograma en forma de bicicleta a l'entrada d'un carrer amb un únic carril de circulació. Què significa? "Son exclusivamente para bicicletas, eso es lo que yo me imagino, que tienes prioridad sobre los peatones y sobre los autos." "No n'havia vist fins ara però suposo que deu donar alguna indicació sobre els ciclistes." "Lo he visto en varios barrios pero no se lo que significa." La senyalització indica que es tracta d'una via preferent o recomanada per al trànsit de bicicletes. "Jo crec que ho saben uns quants i para de comptar." Segons l'Ordenança de circulació de vehicles i vianants, en aquest tipus de carrers, amb un sol carril, els cotxes no poden circular a més de 30 quilòmetres per hora, tot i no ser una zona 30. És per això que el consistori vol fomentar-los com a itineraris ciclistes. Amb un pressupost de 153.000 euros, el pintat de pictogrames es va iniciar a l'abril de 2013 i aquest estiu s'enllestirà. Prèviament el consistori ja va instal·lar aquests recordatoris a totes les zones 30 per considerar-les també adients per als ciclistes.

El pictograma en forma de bicicleta a l’entrada d’un carrer amb un únic carril de circulació indica que es tracta d’una via preferent o recomanada per al trànsit de ciclistes. Segons l’Ordenança de circulació de vehicles i vianants, en aquest tipus de carrers, amb un sol carril, els cotxes no poden circular a més de 30 quilòmetres per hora, tot i no ser una zona 30. És per això que el consistori vol fomentar-los com a itineraris ciclistes.

Pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC), la mesura és una bona opció per promoure l’ús d’aquest vehicle dins la ciutat en vies que no són carrils bici. “Cal que els usuaris s’hi acostumin perquè la iconografia és molt nova i per això hi ha gent que encara no la sap interpretar”, ha afirmat Joan Valls, portaveu de l’entitat. Des del BACC consideren que el senyal serà una eina més perquè el ciclista es pugui defensar utilitzant aquests carrers i, alhora, alerta el vehicle privat.

Amb un pressupost de 153.000 euros, el pintat de pictogrames es va iniciar a l’abril de 2013 i aquest estiu s’enllestirà. Prèviament el consistori ja va instal·lar aquests recordatoris a totes les zones 30 per considerar-les també adients per als ciclistes.