Guitarres amb forma de lira, amb infinitat de cordes i, fins i tot, de cartró. L'exposició proposa un viatge al llarg de la història d'aquest instrument farcit amb curiositats sobre l'origen que té. MARÍA JOSÉ ANGLÉS, responsable de les visites guiades "Al jaciment del Born s'ha trobat un carrer que era el carrer dels cordadors de viola, els que construïen aquestes cordes. Ha estat molt important i fins i tot exportaven cordes a la resta d'Europa. És a dir, que sempre hi ha hagut molt bona relació amb el que és la guitarra amb la ciutat de Barcelona i Catalunya." A més de veure els instruments, la visita inclou projeccions audiovisuals que ajuden a diferenciar el so de cadascuna. DARÍO ÁLVAREZ "Me gusta mucho la guitarra desde hace muchos años y tenía interés y curiosidad por saber un poquito más sobre su historia. Por supuesto, ya tengo un poquito más de 'background' al respecto. Es interesante." LORENA GALINDO "Fue idea de mi esposo, pero realmente me gustó muchísimo venir al museo. Está excelente la colección de guitarras y el concierto muy lindo." Per finalitzar la visita, res milllor que escoltar com sonen aquests instruments en directe. Els toquen estudiants de l'ESMUC, que en aquest cas interpreten peces barroques d'artistes com Isaac Albéniz i Francesc Tàrrega.

A l’exposició s’hi poden veure guitarres de tota mena: amb forma de lira, amb infinitat de cordes i, fins i tot, de cartró. La responsable de la visita, María José Anglés, explica que la guitarra “presenta uns orígens molt lligats a la ciutat”, ja que al barri del Born, pels voltants del segle XVIII, ja s’hi localitzaven mestres artesans de cordes “que exportaven a tot Europa”.

Fins al 28 de setembre, el Museu de la Música ofereix aquesta activitat diàriament en la franja de la primera hora de la tarda (a les 15.30 o a les 16 h). La visita acaba, naturalment, amb un petit concert de guitarra, en què estudiants de l’ESMUC interpreten peces barroques ben conegudes d’artistes com Isaac Albéniz i Francesc Tàrrega.