Així està el pipican del Turó Parc mentre a la resta de l'espai els propietaris passegen els gossos. Precisament aquest és un dels espais que l'Ajuntament té previst adequar i, sobretot, ampliar fins gairebé el triple d'extensió en la reforma prevista per a la tardor. L'altra prioritat és rehabilitar l'estany oval, un patrimoni històric del parc, que necessita una neteja a fons i un nou sistema de circulació d'aigua. També es vol recuperar el teatre, del qual ara només queda una plataforma de formigó. L'objectiu és reprendre la programació d'espectacles infantils.També es retirarà el paviment malmès de l'àrea de jocs i es millorarà el drenatge dels camins. "És bastant necessari perquè ara venim molt amb els nens, i més en l'època d'estiu." "A l'espai per a gossos, si tenen un espai més gran però més acotat, que no puguin passejar tant pels voltants d'aquí dels nens." "Em sembla perfecte, si és per millorar, els animals també tenen dret, està bé." "A mi em sembla molt bé que s'arregli, sobretot l'espai del llac, que està molt deteriorat." El pressupost de l'obra ascendeix a 700.000 euros. El PSC critica que el govern municipal hagi anunciat la rehabilitació sense tenir en compte les demandes dels veïns. L'executiu, en canvi, afirma que la remodelació s'ha pactat amb les associacions de veïns i comerciants de la zona, i que ja es va anunciar el 2013, en l'acte de centenari del parc.

El parc va ser construït l’any 1912 com a parc d’atraccions, i l’any 1934 va passar a ser un parc públic. Entre el 2012 i l’estiu de 2013 es van fer els actes de celebració dels 100 anys del parc. Segons el consistori, les obres de rehabilitació es van anunciar durant la cloenda d’aquests actes.

La recent aprovació i licitació de les obres, pressupostades en 700.000 euros, servirà per rehabilitar el formigó del llac gran i del sistema de circulació de l’aigua i fer fases drenants als camins. S’ampliarà la zona de gossos — serà la més gran del districte— per adaptar-se la nova ordenança.

Aquesta actuació pretén recuperar també l’antic teatret i els usos que havia tingut, com els espectacles de titelles o els tallers i activitats amb escoles dels voltants. A més, s’estabilitzarà el paviment de les zones amb pendents, se segregarà la xarxa d’aigua freàtica i d’aigua de xarxa segons els usos i es retirarà el paviment amb mal estat de la zona de jocs infantils.