Els serveis mínims fixats pels trens de rodalies i regionals a les hores punta, entre les 6 i dos quarts de deu del matí i entre les 5 de la tarda i dos quarts de nou del vespre, seran del 66% dels combois. Durant la resta del dia estaran en servei el 33% dels trens. Pel que fa a la llarga distància i l'alta velocitat, circularan el 77% dels vehicles habituals i en els trens de la modalitat Avant es cobriran els 63% dels viatges ordinaris.

La vaga convocada pel sector ferroviari de CCOO pretén manifestar el rebuig a l’incompliment per part de Renfe d’aspectes essencials del conveni col·lectiu, la falta de personal en l’operadora pública i el fet que no s’estiguin complint els compromisos de mobilitat de personal. El sindicat assegura que el Ministeri de Foment no s’ha compromès a solucionar els problemes d’escassetat de plantilla, ni a frenar les externalitzacions en àrees que tenien càrrega de treball suficient per al seu personal.

El Ministeri de Foment i la conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat han fixat els serveis mínims de Renfe per a les vagues convocades aquest dijous, 31 de juliol, i divendres, 1 d’agost, que queden de la manera següent: els trens de Rodalies de Catalunya i regionals prestaran el 66% del servei entre les 6 i les 9.30 h, com també entre les 17 i les 20.30 h, mentre que el servei serà del 33% durant la resta de la jornada; pel que fa als trens de llarga distància convencional i alta velocitat, la mobilitat dels passatgers s’assegura amb el servei del 77%; i per als trens Avant, els serveis essencials són del 63%.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el canvi o reemborsament sense cap cost addicional a les estacions de tren i a les agències de viatge.