Mas anuncia que Pujol deixa els càrrecs del partit i el sou d’expresident de la GeneralitatActualitzat el 29.07.2014 a les 11:41

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que Jordi Pujol deixa la presidència de fundador de Convergència Democràtica de Catalunya, el títol honorífic de president fundador del partit així com el sou i l'oficina d'expresident de la Generalitat. Tots els grups parlamentaris de l'oposició han demanat la compareixença de Jordi Pujol al Parlament per donar explicacions sobre el cas.

El president, Artur Mas, ha explicat que es tracta de decisions que ha pres conjuntament amb l’expresident Jordi Pujol, amb qui es va reunir dilluns a la nit i també divendres al matí, poc abans de reconèixer que havia tingut diners no declarats a Suïssa.

Concretament, Pujol ha renunciat a la presidència de fundador de Convergència Democràtica de Catalunya i al títol honorífic de president fundador del partit; a més, també deixarà de cobrar la retribució com a expresident i no utilitzarà l’oficina d’expresident, situada al passeig de Gràcia.

Durant la intervenció Mas ha afirmat que Pujol és el seu “pare polític” i que, per tant, sent un dolor “molt gran, immens” així com “molta pena i compassió”. El president ha volgut recordar que Pujol ha treballat tota la seva vida pel país i que, “en algun moment, quan hagi passat aquesta tempesta” es podran veure les “taques i debilitats i també els seus grans actius i aportacions al país”.

Transcripció del vídeo

Notícies relacionades

Etiquetes

, , ,

Comentaris

Normes d'ús

Els comentaris publicats expressen l'opinió dels usuaris, no de BTVNOTÍCIES.cat

S'eliminarà qualsevol comentari ofensiu, contrari a les lleis vigents o fora del tema de la notícia.