MARIONA CARULLA, presidenta Orfeó Català "Em sembla una actitut tant covarda, la de retirar-se el dia abans, perquè veu venir que li anirà malalment. Buscaré algú alguna persona que em pugui substituir i que porti el Palau per aquesta línia d'èxit que hem iniciat nosaltres, però jo no. Em semblaria massa, pels anys, per l'edat."

L’extresorer del Palau de la Música, Pau Duran, tenia fins a les 18.30 hores d’aquest dijous per presentar-se al Petit Palau i revocar la decisió presa aquest dimecres d’abandonar el procés electoral. Duran va anunciar la seva retirada de les eleccions i la mesa electoral va oferir-li la possibilitat de reconsiderar la seva decisió. Hi va concórrer com a candidatura alternativa a la de Mariona Carulla, al capdavant de Socis de l’Orfeó.

La renovació del càrrec de Mariona Carulla com a presidenta s’ha confirmat aquest dijous, ja que és la única que optarà a les eleccions de la nova junta directiva del Palau de la Música, però està pendent el recompte de vots definitiu. Carulla ja ha avançat que no es tornarà a presentar a les properes eleccions d’aquí a quatre anys.

En total 1.200 persones han estat cridades a votar per la nova Junta Directiva. Tots havien de respondre a dos requisits: ser majors d’edat i portar més de dos anys d’antiguitat com a socis de l’entitat. A les últimes eleccions, a l’any 2010, el 50% dels socis va acudir a votar. Carulla ha deixat clar que estarà satisfeta si enguany es manté aquesta participació.Tot i que la candidatura actual no venç fins el desembre, la junta directiva va decidir finalment avançar els comicis.